Sağlık:
banner175
Mesane kanserini atlatan hastadan çıkan taşlar boyutuyla şaşırttı
Pamukkale Üniversitesi hastanesi, tarihi ameliyatlardan birini yaptı. Üroloji kliniğine mesane ve böbreklerindeki ağrı nedeniyle başvuran 73 yaşındaki Halil Kul’dan çıkan taşlar, şaşkınlık yarattı. 

Hastadan kavanoz dolusu taş çıkması ameliyatı yapan Prof. Dr. Ali Ersin Zümrütbaş’ı da şaşırttı, “18 yıllık meslek hayatım boyunca çıkardığım böbrek ve mesane taşlarının en büyükleri” dedi.

Operasyonu değerlendiren Prof. Dr. Zümrütbaş, hastanın 16 yıl önce kanser nedeniyle mesanesinin alındığını, bağırsaklardan yapılan yeni mesanenin hastanın ihmali nedeniyle genişlediğini söyledi.

Bağırsaktan yapılan mesanenin kontrol edilmediğinde çok büyüyebileceğini belirten Prof.Dr. Zümrütbaş şunları söyledi:
“Hastamızda da, bağırsak salgılarının da etkisi ile zamanla taşlar çok büyümüş ve mesanenin şeklini almış.

Ameliyatta yaptığımız kesi taşı çıkarmaya neredeyse yetmeyecekti, taşı çıkarmakta oldukça zorlandık fakat başarılı bir operasyon oldu. Hastamız tamamen iyileştikten sonra yapay idrar tutma cihazı takarak idrar kaçırmasına çözüm sağlamaya çalışacağız.” 


Erken tanının önemini vurgulayan Dr. Zümrütbaş tedavi sürecinin de düzenli takip edilmesinin hastalarımızın sağlığına daha kısa sürede kavuşmasında önemli rol oynadığını belirtti. 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor
1-7 Ağustos Emzirme Haftasında anne sütünün önemine dikkat çeken Özel Egekent Hastanesi Çocuk Sağlığı...

Haberi Oku