Koleksiyonluk el dokuması ipek halıları çalan 2 kişi tutuklandı

Tavas İlçesinde bir evin kapısını kırarak aralarında Hz. Nuh’un Gemisinin de tasvir edildiği 7 ipek el işlemeli halıyı çalarak kayıplara karışan hırsızları Jandarma Ekipleri yakaladı.

Jandarma Komutanlığına bağlı JASAT Ekipleri titiz bir araştırma sonucu olayı 45 yaşındaki Ertuğrul Y., 37 yaşındaki Hasan S. ve 35 yaşındaki Ercan K.’nın işlediği kanısına vardı.
 
Gerçekleşen operasyonla üç şüpheli gözaltına alındı. Yapılan aramalarda çalınan halılar da bulundu ve el kondu. Gözaltına alınan üç şüpheli ifadeleri alınmak üzere Jandarma Komutanlığına götürüldü. Değeri yaklaşık 500 Bin TL civarında olduğu öne sürülen halıların satılmak üzere olduğu da tespit edildi. Bulunan halılar daha sonra sahibine teslim edildi. İfadeleri alınan ve işlemleri tamamlanan üç şüpheli daha sonra adliyeye sevk edildi. Şüphelilerden 37 yaşındaki Hasan S. adli kontrol şartı ile serbest kalırken, 45 yaşındaki Ertuğrul Y. ve 35 yaşındaki Ercan K. çıkarıldıkları mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi. (Kaynak: Mericulukus.tv) 

Daha Fazla Haber