Fırtınanın saatteki hızı 70 kilometreyi buldu

Denizli’de Pazar akşam saatlerinde etkili olmaya başlayan ve bu sabaha karşı etkisini artıran fırtına hasara yol açtı. Saatteki hızı 67 kilometre olarak ölçülen fırtına ağaçları kökünden söktü, çatıları uçurdu.

Meteoroloji yetkililerinden alınan bilgiye göre; Denizli’de sabaha karşı başlayan fırtına etkili oldu. Saatteki hızı 67 kilometreye kadar çıkan fırtına nedeniyle kentte hasar meydana geldi. Bazı binaların çatısı uçarken, özellikle, kent merkezinin daha yüksekte kalan mahalleleri olan Merkezefendi ilçesi sınırlarında etki daha da yüksekti. Bazı ağaçlar belinden kırıldı, bazıları kökünden söküldü, çatılar ve reklam tabelaları ile tenteler uçtu.
 
MERKEZEFENDİ BELEDİYESİ EKİPLERİ ÇALIŞTI
Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan da ilçedeki ağaç ve tabela devrilmelerine karşı 30 kişilik ekip ve 10 iş makinesinin sabahın erken saatlerinde çalışmalara başladığı ve olumsuzlukların düzeltildiğini söyledi.
 
PAMUKKALE’DE YURT ÇATISI UÇTU
Pamukkale’de aynı avlu içinde bulunan Cumhuriyet Anadolu Lisesi yurdunun çatısının bir bölümü Anafartalar Meslek Lisesi’nin bahçesine düştü. Bir evin çatısı arazi tipi aracın üzerine saplandı, kiremitler ortalığa saçıldı. Ayrıca ilçede 20’ye yakın ağaç da ya kökünden söküldü ya da kırıldı.








Daha Fazla Haber