Milyon doları geri istedi, soruşturma açıldı

Evinde çanta ve ayakkabı kutusunda yaklaşık 1 milyon dolar ele geçirilen memur, bu paraları bir firmadan danışmanlık hizmeti karşılığında aldığını ileri sürdü. Firma paraları geri istedi, savcılık firma hakkında soruşturma başlattı.

Ankara’da çalıştığı Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu’nda memur olarak çalışırken ihraç edilen ve Denizli’deki evinde valiz ve ayakkabı kutuları içinde 989 bin 658 dolar ile 50 bin 550 euro ele geçirilen memur Mesut T. Paraları danışmanlık ücreti karyılığında aldığını ileri sürdü.
 
PARANIN İADESİNİ İSTEDİLER
Ankara Cumhuriyet Savcılığı’nın yaptığı soruşturma kapsamında gözaltına alınan memur Mesut T.’nin polisteki ifadesinde para kaynağını ‘danışmanlık’ olarak gösterdiği belirtildi. Ankara’ya gönderilen memurun parayı aldığını iddia ettiği firma yetkilileri de paranın kendilerine ait olduğunu ileri sürerek iadesini istedi.
 
SORUŞTURMA BAŞLATILDI
Ancak bu miktarda paranın bir memura danışmanlık hizmeti karşılığında verilmiş olamayacağını değerlendiren savcılığın, paranın sahibi olduğunu ileri  sürerek, iadesini isteyen bir firmanın yetkilileri ile 2 avukatı hakkında da soruşturma başlattığı belirtildi.
 
Daha Fazla Haber