Kısıtlama kalktı Denizlililer sokağa akın etti

Yaklaşık üç ay aradan sonra hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasının kalktığı orta risk gurubunda yer alan Denizli’de vatandaşlar sokaklara akın etti. Hava sıcaklığının da artmasıyla kentin en işlek yeri olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı üzerinde yoğunluk oluştu. Vatandaşların maske taktığı ancak sosyal mesafeye dikkat etmediği gözlendi.

Vaka sayılarına göre orta risk grubunda yer alan Denizli’de hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması bugün itibarıyla kaldırıldı. Sokağa çıkma kısıtlamasının uygulanmadığı ilk cumartesi günü, çok sayıda kişi sokaklara akın etti.
 
Kentin en işlek yeri olan Gazi Mustafa Kemal Bulvarı ve Delikliçınar Meydanı’nda yoğunluk oluştu. Havanın da sıcak olmasıyla vatandaşlar hafta sonu kendini dışarı attı. Aileler çocuklarıyla birlikte parklara gitti, gençler arkadaşlarıyla birlikte vakit geçirdi.
 
Mağaza ve banka ATM’lerinin önünde zaman zaman kuyruklar oluştu. Mağaza yetkilileri müşterileri sınırlı sayıda ve sırayla içeri aldı.
 
Kısıtlama nedeniyle kepenk kapanan kafe, restoran gibi iş yerleri de bugün yüzde 50 kapasite ile faaliyetlerine başladı. Restoran ve kafelerde müşteriler sosyal mesafe kurallarına uygun olarak oturdu.
 
Daha Fazla Haber