Denizli’de Altın madeni bulundu iddası

Denizli’de altın madeni bulundu. İki ortak tarafından uzun çalışmalar sonucunda bulunan altın madeni için işletme ruhsatı alınması çalışmaları sürüyor. Bulunan madende 15 gram toprakta 5 gram altın rezervi olduğu bildirildi.

Denizlipost.com’da yer alan habere göre: İsimlerinin gizli tutulmasını isteyen 2 ortak işadamı Denizli’de altın madeni buldu.
 
Buldukları örnekleri Maden Tetkik Arama Genel Müdürlüğü’ne gönderen ortaklar, buradan da olumlu rapor aldı. Altın madeni işletmesi kurulabilmesi için 4 ton toprakta 5 gram altın bulunmasının yeterli olduğunu söyleyen ortaklardan biri, buldukları madende ise 15 gram toprakta 5 gram altın olduğunu kaydetti.
 
Dünyada bilinen tek arama ve ayırma yönteminin siyanür olduğunu da belirten ortaklar, kendilerinin bu yöntemi kullanmadan doğal yollarla ayrıştırma yaptıklarını söylediler. Ortak işadamları şimdi altın madeni için işletme ruhsatı almaya çalışıyorlar. Denizlipost, iş adamlarının isteği üzerine, madenin yeri, rezervi ve ortakların isimlerinin ruhsat alınıncaya kadar gizli tutulacağını yazdı.
 
Daha Fazla Haber