Kayyum atanan FETÖ şirketleri ne olacak?

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, FETÖ ile ilgili gelişmeleri gazetecilerle bir araya geldiği kahvaltıda aktardı. Kayyum atanan şirketlerle ilgili bilgi veren Vali Altıparmak, “Kendi aralarında devleti kandırmak için inanılmaz yöntemler bulmuşlar” dedi.

Denizli Valisi Ahmet Altıparmak, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kahvaltı düzenledi. Polisevindeki kahvaltıda gündem FETÖ operasyonları ve kayyum atanan şirketler oldu.
 
Vali Altıparmak, bugüne değin, FETÖ’den Denizli’de toplam 755 kişinin tutuklu bulunduğunu, 216 kişinin halen firarda olduğunu açıkladı.
 
Denizli’deki 33 firmaya kayyum atandığını da belirten Vali Altıparmak, “Şirketin kasasını boşaltmışlar sonra iflas erteleme istemişler. Ortalıkta akıl almaz hatır çekleri dolaşıyor. Dürüst bir tüccarın gideceği bir yöntem değil bu. Devleti kandırmak için kendi aralarında inanılmaz yöntemler bulmuşlar” dedi.
 
Kayyum atanan firmalarda öncelikle çalışanların ve tedarikçilerin paraları ile vergi ve SGK borçlarının kapatıldığını belirten Vali Altıparmak, “Kayyumun incelemesi sonucunda şirket devlete kalacaksa kalacak, değilse satışa çıkarılacak. Ama şimdilik böyle bir durum yok, satışa çıkarsa zaten ilan edilir” diye konuştu.
 
Daha Fazla Haber