CHP Milletvekili Melike Basmacı arbedede yaralandı

TBMM’deki Anayasa görüşmeleri sırasında yaşanan arbedede yere düşen CHP Milletvekili Şafak Pavey’e yardım etmek isteyen Denizli Milletvekili Melike Basmacı’nın kolu çatladı, alçıya alındı.

Olaylar; Ankara Bağımsız Milletvekili Aylin Nazlıaka’nın, kendisini Meclis kürsüsünde mikrofona kelepçelemesiyle başladı. Eylemin ardından tartışma yaşanırken, HDP’li ve Ak Partili kadın milletvekilleri arasında arbede çıktı. Arbedeye CHP Milletvekili Şafak Pavey karıştı ve yere düştü. Milletvekili Pavey’in protez olan kolu yerinden çıkınca CHP Denizli Milletvekili Melike Basmacı yardıma koştu.
 
Arada kalan Basmacı, bundan sonrasını şöyle anlattı: Yardım etmek için kürsüye doğru gittim. Yere düşen vekile yardım için hareket etmiştim ki biri kolumu tutup çevirdi. Neredeyse yerinden çıkaracaktı. Şu an kim olduğunu bilmiyorum. Kamera kayıtları inceleniyor. Kolumun röntgeni çekildi. Kırık yok ama çatlak olabilir dendi. Kolum çok kötü şiştiği için sargıya alındı. Fakat Ak Partili kadın vekillerin bu şekilde saldırmaları beni hayretler içinde bıraktı. Başkanlık seçimi için her şeyi yapabilirler. Kimsenin can güvenliği yok.”
 
Daha Fazla Haber