Sarayköy Ovası tarımsal sit alanı ilan edildi

Yapılaşmanın bir türlü önüne geçilememesiyle verimli tarım arazilerinin kurban edildiği Sarayköy Ovası tarımsal sit alanı ilan edildi; yani artık tarım dışında bir amaçla kullanılamayacak, yapı yapmak çok zor olacak.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, tarım alanlarının binalar tarafından talan edilmesinin önüne geçmek için ülke genelindeki tarımsal sit alanlarını yeniden belirledi.
 
Deha 20 Gazetesi’nden Kahraman Kahraman’ın özel haberine göre, bu alanların içinde Sarayköy Ovası da var. Vali Ahmet Altıparmak, “Alınan bu kararla tarımsal alanlarda yapılaşma ve imara açama işlemleri zorlaştırıldı. Bu kararlar ileride Baklan ve Çivril Ovaları için de olabilir. Tarım alanlarımızı korumak zorundayız” dedi.
 
Tarımsal sit alanı kavramı gereği Sarayköy Ovası’nde yapılaşmaya kolay kolay izin verilmeyecek. Verimli arazinin tarım için kullanılması sağlanacak.
 
Denzili’de sadece Sarayköy Ovası, koruma kalkanı altına alınırken, verimlilik konusuda ülkenin en önde gelen ovalarından Pamukkale Ovası ise acilen Tarımsal Sit Alanı ilan edilmesi gerekiyor. Bunun yanında Acıpayam, Hambat, Tavas, Çivril ve Baklan ovaları da korunmayı bekliyor.
 
Daha Fazla Haber