Pamukkale Üniversitesi’nde ByLock operasyonu: 15 gözaltı, 7 firar

Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturmanın devamı olarak Pamukkale Üniversitesi’nde 22 kişi hakkında gözaltı kararı çıktı. Şafak vakti operasyon yapıldı, profesör, doçent, yardımcı doçent, hastane müdür ve personelinden oluşan 15 kişi gözaltına alındı, 7 kişi aranıyor.

FETÖ’nün Pamukkale Üniversitesi yapılanmasına yönelik operasyon düzenlendi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatıyla başlatılan operasyonda hakkında yakalama kararı çıkarılan 22 kişiden 15’i gözaltına alındı.
 
Operasyona ilişkin Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan açıklama geldi. Başsavcılık Denizli merkezli operasyonun İstanbul ve İzmir’de de yürütüldüğünü kaydeden Başsavcılık açıklamasında şu bilgileri aktardı:
 
“Cumhuriyet Başsavcılığımızca, Denizli merkezli, İstanbul ve İzmir illeri de dahil olmak üzere, FETÖ/PDY Terör Örgütü’nün Pamukkale Üniversitesi yapılanmasına yönelik, mevcut soruşturmanın devamı olarak ek tahkikata başlanılmıştır.
 
Pamukkale Üniversitesi yapılanmasına yönelik yürütülen soruşturma kapsamında; örgüt içi gizli haberleşme programı olan BYLOCK’u kullandığı ve örgüt içerisinde faaliyet yürüttüğü tespit edilen, aralarında profesör, doçent, yardımcı doçent, hastane müdürü ve sağlık personellerinin yer aldığı 22 şüpheli şahıs hakkında yakalama ve gözaltı kararı alınmış olup, bugün yapılan eş zamanlı operasyon ile şüphelilerden 15’i yakalanarak gözaltına alınmıştır.
Firari olarak aranan 7 şüphelinin yakalanmasına yönelik çalışmalara hız verilirken, soruşturma kapsamlı olarak devam etmektedir.”
 
Daha Fazla Haber