Behçet Uz Heykeli, adını taşıyan caddeye taşınsın

Buldan’da önceki dönem Belediye Başkanı Mustafa Fahri Şevik’in yaptırdığı ve Peynir Hali’ne koyduğu, İzmir’in Buldanlı efsane belediye başkanı ve eski sağlık bakanlarından Behçet Uz’un heykeli, bir kenara kaldırıldı ilçede tartışma başladı.

Buldan’ın sorunlarına gösterdiği yakın ilgiyle ilçenin sesi olan Buldan’da Yaşam Gazetesi’nde yer alan habere göre;
Eski Belediye Başkanı Mustafa Şevik tarafından, Eski Peynir Hali’nin yıkılmasıyla oluşan alana dikilen iki heykelden biri olan Dr. Behçet Uz’un heykeli, şimdiki belediye yönetimi tarafından alanda yapılması düşünülen inşaatlar nedeniyle yerinden sökülmüş ve alanın bir köşesine öylesine bırakılmıştı.
 
Aradan uzunca bir süre geçmesine rağmen, herhangi bir çalışma yapılmayıp, heykel de kaderine terk edilmiş halde bırakıldığı yerde durunca vatandaşlardan itiraz geldi.
 
Vatandaşlar, Dr. Behçet Uz’un Buldan’ın yetiştirdiği önemli isimlerden biri olduğunu, İzmir Belediye Başkanlığı, Sağlık Bakanlığı gibi önemli görevleri üstlenmiş; İzmir Belediye Başkanlığı döneminde İzmir Fuarı’nın kuruluşunu gerçekleştirmiş olduğunu belirterek, Buldan Belediye Meclisi’nin kadirşinaslık göstererek Dr. Behçet Uz’un ismini ilçedeki önemli caddelerden birine verdiğini, heykelin de bu caddede uygun bir yere dikilmesinin uygun olacağını söylüyorlar.
 
Ayrıca ayni akıbeti paylaşan Dr. Abdullah Sayıner’in heykelinin de hastane kavşağına dikilebileceği ve daha anlamlı bir konuma kavuşacağı söyleniyor.
 
Daha Fazla Haber