Avukat Ayşe Rabia Y. tutuklandı

Geçen Çarşamba günü geçirdiği trafik kazası sonrası Başsavcı Mustafa Alper’in şehit olmasının hemen ardından facebook’tan paylaşım yapan ve FETÖ’ye yakın olduğu ileri sürülen İzmir Barosu’na kayıtlı avukat Ayşe Rabia Y. tutuklandı.

Ayşe Rabia Y, başsavcı şehit olduktan bir gün sonra facebook’ta paylaşım yapmış ancak ardından bu paylaşımına ulaşılamamıştı. Denizlihaber.com’un ekran görüntüleriyle birlikte verdiği haberde avukatın, “Bugün bir kez daha anladım ki; ilahi adalette zaman aşımı yok. Masum insanları 3-5 çapulcunun iftirası ile tutukla, yuvaları dağıt. Gerçek FETÖ’cüleri akla. Ondan sonra kahraman olarak boy göster. Hesap günü çok yakın.. Bize şah damarımızdan yakın olan Rabbime şükürler olsun” yazdığı belirtilmişti.
 
Perşembeden bu yana gözaltında tutulan İzmir Barosu avukatlarından Ayşe Rabia Y. adliyeye sevk edildi. Savunmasında; yaptığı paylaşım ile Şehit Başsavcı’yı kastetmediği söyleyen avukat, “Terör örgütü propafandası yapmak” suçlamasıyla tutuklanarak Şakran Cezaevine gönderildi.
 
Daha Fazla Haber