PAÜ’den bugüne kadar 170 akademisyen ihraç edildi

FETÖ’nün hain darbe girişimi üzerinden geçen bir yılda, PAÜ’nün durumu bir kez daha gözler önüne serildi. BBC Türkçe’nin hazırladığı bir habere göre; PAÜ, KHK ile 170 akademisyen ihracıyla, kadrosu en çok boşalan beşinci üniversite oldu.

BBC Türkçe’nin Türkiye’de ihraç edilen akademisyenlerle ilgili hazırladığı habere göre Pamukkale Üniversitesi, 170 akademisyenle beşinci sırada yer aldı.
 
İLK SIRADA ISPARTA VAR
Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi’nin 232 akademisyenle birinci sırada yer aldığı listede; Gazi Üniversitesi (Ankara) 225, İstanbul Üniversitesi 188 ve Çanakkale 18 Mart Üniversitesi 185 akademisyenle takip etti. Pamkkale Üniversitesi ise ihraç edilen 170 akademisyenle kadrosu en çok boşalan dördüncü üniversite oldu.
 
4’NCÜ SIRADA AMA, ASLINDA RAKAM YÜKSEK DEĞİL
Ancak 170 rakamı Pamukkale Üniversitesi için çok büyük bir oran değil. Çünkü PAÜ’nün resmi internet sitesinde güncel akademik personel sayısının bin 897 olduğunu görmek mümkün. Bu rakamla ihraç edilen personel 10 kişiden birine bile denk gelmiyor.
 
115’İ YARGILANIYOR
Pamukkale Üniversitesi’nde darbe girişimi sonrası başlatılan soruşturma ile açılan ve Denizli 5’nci Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen davada rektör ve genel sekreteri dahil 73‘ü tutuklu 115 sanığın yangılanmasına devam ediliyor.
 
BBC Türkçe’de yayınlanan haberi daha detaylı okumak için lütfen linki tıklayınız.
 
Daha Fazla Haber