Dalaman Çayı ölüyor, bölge halkı imza kampanyasıyla kurtarmaya çalışıyor

Çevre kirliliğinin en çok hissedildiği yerlerden biri olan Dalaman Çayı için imza kampanyası başlatıldı. Günden güne ölen Dalaman Çayı için imza kampanyası çözüm olacak mı bilinmez ama bölge halkı eli kolu bağlı beklemek çözüm arıyor.

Kirliliğe kuban giden ve günden güne ölen Delemen Çayı için imza kampanyası başlatıldı. Change.ong’da başlatılan kampanya içi Denizlililerin imza atması yeterli. Kirlilik tehdidi altındaki Dalaman Çayı’nı bu imza kampanyasının kurtarması beklenmiyor ama bölge halkı sesini duyurmanın yöntemlerini arıyor.
 
İmza kampanyası içih, “Bu ölü balığa dokunun ve imza verin” diyen bölge halkı, Change.org’daki kampanya tanıtım yazısında şu görüşleri paylaştı:
“Çocukluğumuzda eğilip suyunu içtiğimiz Dalaman Çayı, kimyasal atıklar ve kanalizasyonların içine bırakılmasından dolaylı etrafa hastalık saçıyor. İçindeki balıklar ve suyundan içen canlılar ölüyor. Üstelik çiftçiler tarlalarını bu su ile sulamak zorunda kalıyor. Kampanya için imza verirseniz Dalaman Çayını balıkları ve doğayı kurtarabiliriz. Dalaman Çayını kirletenler cezasız kalmasın.”
 
Kampanyaya katılmak için lütfen LİNKE TIKLAYIN
 
Daha Fazla Haber