Görme engelli çocuklar yatılı okuyamayacak

Denizli’ye hayırseverler tarafından yapıldığında büyük bir ihtiyacı karşılayan ve görme engelli çocukların ailelerini büyük bir sorundan kurtaran Görme Engelliler Ortaokulu’nda skandal yaşanıyor. Denizlihaber.com’un haberine göre okulun yatılı bölümü ‘zarar ediyor’ diye kapatıldı.

Denizlili hayırseverlerin örgütlenip, bölge için büyük ihtiyaç olan görme engelliler okulunu yapmak için harekete geçti. 17 yıl önce temeli dönemin Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından atıldı, tamamı hayırseverler tarafından karşılanan 600 milyar lira ile de okul tamamlandı.
 
Denizli, çevre iller ve hatta İzmir’den bile öğrenciler bulan okul, kısa sürede büyük bir amaca hizmet eder hale geldi. Şehir dışından gelen çocuklar için pansiyonu da bulunan okulla ilgili skandal iddialar ortaya atıldı.
 
Denizlihaber.com’dan Ferah Işık’ın haberine göre, 65 öğrenciden 16’sının yatılı kaldığı okulun pansiyon bölümü ‘zarar ettiği’ gerekçesiyle kapatıldı. Yıllardan bu yana kendi işlerini bile aksatarak görme engelli çocuklara ışık olmak için çabalayan, derneğin başkanı Avukat Hasan Himmetli, yeni atanan müdürün derneği okuldan uzaklaştırdığını ve faaliyetlerine izin vermediğini iddia etti.
 
Öğretmenlerin masraflarını karşılayarak bölgeden öğrenci aramalarını sağladıklarını ancak yeni müdürün bunlara izin vermediğini belirten Himmetli, “korkarım okulu da kapatmak istiyorlar” dedi.
 
Görme engelli çocuklar diğer öğrenciler gibi her okula gidemiyor. Denizli Görme Engelliler Okulu onlara göre dizayn edildiğinden normal bir okulda alabilecekleri eğitimi burada özel olarak alıyorlar. Ve bu çocuklara kıymamak gerekiyor.
 
Denizlihaber.com’daki haberi okumak için lütfen linki tıklayın: www.denizlihaber.com/egitim/egitim-genel/gorme-engelli-denizli-haber-egitim/
 
Daha Fazla Haber