Buldanlı üzüm üreticileri açıklanan fiyattan memnun değil

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından açıklanan kuru üzüm alış fiyatına, Buldanlı üzüm üreticileri memnun olmadı.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından Manisa’da açıklanan 9 numara kuru üzüm fiyatının 4 lira olmasına, Buldanlı bazı üreticiler tepki gösterdi. Buldan’da Yaşam Gazetesi’nin haberine göre; 2015 yılında 7 numara kuru üzüm fiyatının 6 lira olduğunu söyleyen üzümcüler, bu yıl açıklanan 9 numara üzümün 4 liralık fiyatının komik olduğunu belirttiler.
 
Üzüm üreticileri bu fiyatın maliyetleri kurtarmayacağını, bu fiyat politikası ile ilerleyen yıllarda üzüm bağlarının yok olacağını söylüyorlar. Yaş üzüm satışlarında ilk başlardaki 1500-1600 kuruşluk fiyatların 80-90 kuruşa düştüğünü, buna rağmen alıcı olmadığını, bu nedenle de şarap fabrikalarına 35-40 kuruştan üzüm sattıklarını belirten üreticiler, bazı bağcıların bağlarını köklemeye başladığını, açıklanan kuru üzüm fiyatı ile de bunun daha da hızlanacağını söylüyorlar. Üzüm üreticileri, hükümetin açıklanan bu fiyatı yeniden gözden geçirmesini bekliyorlar. 
 
Daha Fazla Haber