Acıpayam’ın Karahüyükafşarı’nın adı değişti; Avşar oldu

Acıpayam’ın Burdur sınırındaki mahallelerinden Karahüyükavşarı’nın ismi Avşar olarak değiştirildi. Acıpayam Belediye Meclisi’nin oy burliğiyle aldığı karar, Büyükşehir Meclisi’nden de aynı şekilde geçti.

Acıpayam’da bir süredir gündemde olan Karahüyükavşarı Mahallesinin isminin Avşar olarak değiştirilmesi konusu Büyükşehir meclisi’nden onay aldı.
 
Acıpayam Belediye Meclisi’nin ay başında Dedebağı Mahallesinde yaptığı toplantıya, Pamukkale Üniversitesi Tarih uzmanı Prof.Dr. Turgut Tok da katılmış ve yer isimleri hakkındaki düşüncelerini meclis üyelerine aktarmıştı.
 
Karahüyükafşarı Muhtarı Ahmet Karadağ’ın belediyeye ilettiği talebi değerlendiren Prof.Dr. Tok, “Bölgemizdeki en eski yazılı kaynaklardan 1530 tarihli Muhasebe-i Vilayet-i Anadolu’da bölgenin ismi zaten Avşar olarak geçmektedir. Karahüükavşarı sonradan konulmuş bir isim” demişti.
 
Acıpayam Belediye Meclisi o toplantıda bölgenin ismini Avşar olarak değiştirdi. Büyükşehir Meclisi’nin onayı gereken karar Eylül dönemi toplantısında gündeme geldi. Acıpayam Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, Karahöyük diye başka bir mahalle daha olduğunu ve isimlerin karıştığını söyledi. Yapılan oylamada mahallenin ismi Avşar olarak değiştirildi.
 
Daha Fazla Haber