Esnaftan, zincir market açmayı zorlaştıran ‘yönetmelik’ çağrısı

Zaman zaman yaptığı eylemler ve girişimlerle gündeme gelen Denizlili bakkal Elvan Ünal, kent merkezindeki market sayısının 350’ye yaklaşmasının üzerine Pamukkale Belediyesi’ne yönetmelik çağrısı yaptı. Ünal’ın teklifi, zincir market açmayı zorlaştırıyor.

Denizlili Bakkal Elvan Ünal, yerel ve zincir marketlerin hızla şube artırmasının birçok esnaf kolunu tehdit ettiğini söyleyip Pamukkale Belediyesi’ni göreve çağırdı.
 
Esnafın hakkının Anayasa ile korunduğunu, devletin önlem almak zorunda olduğundan yola çıkan Ünal, Akçakoca, Samsun 19 Mayıs, Kale, Geyve ve Dursunbey belediyelerinin zincir marketlere karşı aldığı önlemleri örnek göstererek Pamukkale Belediyesi’nden yönetmelik çıkarmasını istedi.
 
Bundan böyle açılacak zincir marketlerin, kavşaklara yakın olmaması, her market arasında en az bin metre mesafe bulunması, otoparkının bulunması gibi zorunluluklar getirilmesini isteyen Ünal, yerel esnafın kentinde kazanıp kentinde harcadığını belirterek yönetmeliğin çıkarılmasının kaçınılmaz olduğunu söyledi.
 
Daha Fazla Haber