Müftü'den cami derneklerine çağrı

Denizli Müftüsü Mehmet Aşık, camilerin altında bulunan dükkan ve işletmelerin kontratları bitince boşaltılmasını, bu alanlarda çocukların ve gençlerin Kur'an eğitimi almasını istedi.

Denizli İl Müftülüğü'nün organize ettiği Camiler ve Din Görevlileri Haftası'nın açılış programı Delikliçınar Yeni Camii'nde yapıldı. Programa Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, Müftü Ahmet Hulusi Efendi Eğitim Merkezi Müdürü Dr. Mustafa Acar, İl Müftü Yardımcısı Hasan Hüseyin Palabıyık, Merkezefendi İlçe Müftüsü Dr. Gencal Şenyayla, Pamukkale İlçe Müftüsü Nihat Sevil, vaizler, din görevlileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.
 
Kur'an-ı Kerim okunmasının ardından konuşmasını yapan Denizli İl Müftüsü Mehmet Aşık, camilerin sadece beş vakit namaz kılınan mekanlar olmaktan çıkarılarak ilim ve irfan yuvaları haline getirilmesi gerektiğini ifade ederek, müştemilatlarında 4-6 yaş arası çocuklara ve yetişkinlere Kur'an kursu açılmasının eğitim hayatına katkı sunacağını dile getirdi.
 
Müftü Aşık, "Özellikle buradan, bazı camilerimizin altında yer alan dükkanları kiraya veren derneklerimize sesleniyorum. Lütfen camilerimizin altında yer alan işletmelerimizin kontratı bitince ya da anlaşarak güzelce boşaltmalarını sağlayalım. Buraların özellikle çocukların ve gençlerin Kur'an eğitimi alacağı mekanlara dönüştürülmesi için gayret sarf edelim ki, camilerimiz gerçekten Mescid-i Nebi'nin tarihte icra ettiği fonksiyonlara kavuşsun. Bize düşen, bu konuda hep beraber çalışmaktır" dedi.
 
Program, öğrencilere kitap, ayet-hadis kartelası hediye edilmesi ve hatıra fotoğrafı çekilmesi ile son buldu. Deniz TOKAT / DHA
Daha Fazla Haber