PAÜ Kütüphanesi iki kat büyütüldü

PAÜ Rektörü Hüseyin Bağ’ın göreve gelmesinin ardından ilk işlerden biri olarak yaptığı 7 gün 24 saat açık ve çorba ikramlı kütüphane artık daha büyük. Üniversitenin bir birimi taşınınca orası da kütüphaneye dahil edildi, kahasitesi 830 kişye çıktı.

Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ,  göreve geldiği Ağustos 2016 tarihinde mevcut kapasitesi bin 279 metrekare alan ve 270 oturma kapasitesi bulunan Merkez Kütüphanesi’ni, Şubat 2017’de bin 929 metrekareye ulaştırarak 430 oturma kapasitesine çıkartmıştı.
 
Yeni yapılan genişletme çalışmaları sonrasında ise PAÜ Merkez Kütüphanesi 3 bin 129 metrekare alanda 830 kişilik oturma kapasitesiyle PAÜ öğrencilerine ve akademisyenlerine hizmet verecek. Genişletilen kütüphanede, çalışma masaları yanında toplu çalışmalar için uygun odalar da yer alıyor.
 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hüseyin Bağ, “Aklın ve bilimin ışığında yetiştirdiğimiz öğrencilerimizin daha iyi ortamlarda eğitim alabilmeleri ve rahatça ders çalışabilecekleri alanlar sağlamak amacıyla başlattığımız yenileme çalışmalarının bir parçası olarak Merkez Kütüphanesi’ni genişletmenin mutluluğunu ve öğrencilerimizin taleplerine yanıt verebilmenin huzuru yaşamaktayız. Pamukkale Üniversitesi Rektörlüğü ve üniversite yönetimi olarak daima öğrencilerimizin eğitim öğretim şartlarının iyileştirilmesi en öncelikli hedeflerimiz olacaktır” dedi.
Daha Fazla Haber