Pamukkale CHP’de seçim iptal mi değil mi, bilmecesi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Pamukkale İlçe Başkanlığı için geçen hafta sonu yapılan seçimlerin iptal edildiği iddiası ortaya atılmışken, İlçe Başkanı seçilen Osman Tabu, yönetim kuruluyla birlikte mazbata aldığını söyleyip, İlçe seçim kurulundan aldığı yazıyı paylaştı.

CHP’de geçtiğimiz Cumartesi günü yapılan seçimleri mevcut başkan Osman Tabu kazanmış, ancak muhalifler, parti tüzüğünün seçim takvimini belirleyen 64’ncü maddesinin ihlal edildiği gerekçesiyle itiraz etmişti. Denizlihaber.com’da yer alan haberde Pamukkale İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itirazların reddedildiği, ancak muhaliflerin bu kez de İl Seçim Kurulu’na başvurduğunu yazdı. Gazete, İl Seçim Kurulu’nun ‘Tam kanunsuzluk oluşmuştur’ kararı aldığını ve seçim sonucunu İl Seçim Kurulu’na bıraktığını iddia etti.
 
Haber yayına girdiği saatlerde ise yeniden başkan seçilen Osman Tabu, yönetim kurulu ile birlikte Denizli Adliyesi’nde çekilmiş fotoğraflarını ve Pamukkale Seçim Kurulu’nun kendilerine gönderdiği kararı paylaştı. Tabu, itirazların reddedildiğini belirttiği paylaşımında, “İlçe Yönetim Kurulu olarak bugün mazbatamızı aldık. İlçemize, İlimize, Ülkemize ve Partimize hayırlı olsun” dedi.

Daha Fazla Haber