Başkan Zolan'dan önemli açıklama

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, iş adamlarıyla 'Denizli Gündemi' toplantısında buluştu. Kent gündemini yakından ilgilendiren konularda konuşan Başkan Zolan, altyapıyla ilgili, "Önümüzde iki yol vardı, biz zor olanı seçtik. Müdahale etmeseydik bu, vatana ihanet olurdu" dedi.

Avrasya Yönetici Sanayici ve İşadamları Derneği (AYSİAD) yönetiminin düzenlediği ‘Denizli Gündemi’ toplantıların dünkü konuğu Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan idi.

Dernek binasında yapılan toplantıda, aynı zamanda dernek üyesi olan Başkan Zolan, kent gündemine ilişkin önemli açıklamalar yaptı. Özellikle son dönemlerde alt yapı çalışmalarına ilişkin eleştirilerin ve tepkilerin olduğunu kaydeden Başkan Osman Zolan, “Denizli’nin alt yapısına baktığımıza bundan 3 yıl önce iflas etmiş bir alt yapı sistemi vardı. Suyun yüzde 60’ı evlere ulaşmadan yok oluyor. Kanalizasyon sistemi tıkanmış yüzde 20 kapasiteyle çalışıyor. Yağmur suyu hatları kanalizasyonlara bağlanmış durumdaydı. Manzara gerçekten çok kötü idi. Bizim önümüzde 2 seçenek vardı. Ya bu sistemi yeniden inşaa etmeliydik. Ya da hiç dokunmadan gösteriş yapıp şehre makyajlar yapıp, halkı kandırmalıydık. Biz zor olanı, meşakatlı olanı seçtik. Bu bize siyasi açıdan kayıp verebilirdi. Ama bu sisteme müdahale edilmek zorundaydı. Eğer müdahale etmeseydik, bu vatana ihanet etmiş olurduk. Biz 1 fazla koltukta oturmayı değil 1 fazla eser yapmayı tercih ettik. Mayıs ayında üst yapımızda bitecek. Artık torunlarımızın torunlarının dahi kullanabileceği bir alt yapı sistemimiz oldu. Haziran ayından itibaren Karşıyaka, Sevindik, Aktepe gibi mahallelerimizin alt yapısını yenilemeye başlayacağız” dedi.

AYSİAD Başkanı Hüseyin Erikler de katılımı için Başkan Osman Zolan’ a teşekkür etti. Toplantı AYSİAD yönetim kurulu üyeleri ile üyelerinin sorularıyla devam etti.,

Haber: Murat DEMİRBİLEK
Daha Fazla Haber