ONLARI DEĞER OLARAK GÖRMELİYİZ

Darbe girişimi öncesinin en çok konuşulan konularından olan Suriyelileri vatandaşlık verilmesiyle ilgili konuşan Denizli Valisi Ahmet Altıparmak Suriyelilerin bir değer olarak görülmesi gerektiğini söyledi.

Vali Ahmet Altıparmak, Suriyelilerin Türkiye ekonomisine değer katabileceğini söyledi. Kıskançlığa girilmemesi gerektiğini belirten Altıparmak, Honaz Belediye Başkanı Turgut Devecioğlu’nun kiraz sezonunda Suriyeli işçilerin verimliliğinden bahsetmesi üzerine konuştu:
 
“Suriye’den buraya keyiflerinden mi geldiler? Hayır, sıkıntıdan geldiler. İkincisi bir Müslüman dindaşının yanına geldi. Yine Başkanımız gayet güzel ifade etti, işgücü ile geldi, burası sanayi bölgesi, sanayiye katkı sağlıyor. Kirazlarınızı topluyor, bahçenizde çalışıyor.
 
Eğer Türkiye artı 5 değer kazandıysa, ekonomide yüzde 4,5 gibi bir büyüme yakaladıysa inanın bizim ekonomimizin bereket ekonomisi olmasından. Şu Urfa’dan gelmiş, şu Diyarbakır’dan gelmiş, şu Ahıska’dan gelmiş, şu Suriye’den gelmiş diye lütfen kıskançlığa girmeyelim. Tam tersine onları değer olarak görüp ekonomiye nasıl katarız, nasıl çalıştırırıza bakmamız lazım.”
 
Daha Fazla Haber