Taş binalar kurtuluyor, iki müze bir meydan yapılıyor

Eski meslek lisesinin tarihi taş binaları yeni projeyle kurtulacak. Deha 20 Gazetesi’nin ulaştığı detaylara göre; Kültür ve Turizm Bakanlığı projeyi üstlenecek, Kız Meslek Lisesi’nin yerine meydan yapılacak, ayrıca bir kent ve arkeoloji müzesi yapılarak kente büyük bir vizyon gelecek.

Deha 20 Gazetesi’nden Osman Nuri Boyacı ve Şengül Boz, bir süredir konuşulan projenin detaylarına ulaştı. Dena 20’de yer alan habere göre;
Denizli’nin 50 yıldan bu yana süren müze hayali Denizli Müzeler Kompleksi Projesi ile yepyeni bir boyuta taşınıyor. Zorlu Holding’in daha önce yapımını üstlendiği Denizli Müzesi Projesi’nden taş atölyeler hakkında mahkeme kararı ile koruma kararı verilmesinin ardından vazgeçmesi üzerine projeyi Kültür ve Turizm Bakanlığı üstlendi.
 
Yıkılan Vali Vefki Ertür Kız Meslek Lisesi, DSİ İl Müdürlüğü binası, eski Valilik binası ve taş atölyeleri de içine alan bölgenin Kent Meydanı ile kültür sanat vadisine dönüştürmeyi amaçlayan projenin detaylarına Deha 20 ulaştı. Zorlu Holding’in daha önce üstlendiği projeyi çizen yüksek mimar Kayhan Çakanel’in hazırladığı avan proje Müzeler Genel Müdürlüğü’nce kabul edildi, uygulama projeleri hazırlanmaya başlandı.
 
Yürütücülüğünü Müzeler Genel Müdürlüğü’nün, proje danışmanlığım Efekta Mimarlık’ın yürüteceği Denizli Müzeler Kompleksi Projesi’nde Arkeoloji Müzesi, Etnografya Müzesi ve Kent Müzesi bulunuyor. Taş atölyelerinde müzelerin içine alınacağı projede gezinti alanları, kafeler, ticari alanlar ve meydan yer alıyor.
 
Daha Fazla Haber