Öğrenciler için harika bir 'Maker' etkinliği

Denizlili çocukların içindeki mucidi ortaya çıkarmak için yoğun bir çalışma temposu içine giren Yrd.Doç.Dr. İsmail Ovalı’nın yönetimindeki atölye, Çözüm Koleji öğrencileri için 3 boyutlu tasarım ve kodlama eğitimi düzenledi.

Türkiye’nin önde gelen maker eğitmenlerinden, Yrd. Doç. Dr. İsmail Ovalı’nın Pamukkale Üniversitesi Teknokent’te kurduğu NCT Mucit Atölyesi,  Denizli Çözüm Kolejinde öğrencilere 3D (3 boyutlu) Tasarım Ve Kodlama Etkinliği düzenledi.
 
Etkinlikte çocuklar 3D yazıcılar ile tasarlanan ürünlerin gerçeğe dönüşme sürecini hayranlıkla gözlemledi. Çocuklar, hayal ettikleri şeylerin gerçeğe dönüşmesini ve harek etmesini büyük bir ilgiyle izledi.
Yrd. Doç. Dr. İsmail Ovalı en büyük amaçlarının Denizli’de çocuklara farklı bir bakış açısı kazandırarak onların gerçek yeteneklerini ortaya çıkarmak olduğunu belirtti.  Öğrenciler ayrıca etkinlikte Maker uygulamaları gerçekleştirdi.
 
Denizli Çözüm Koleji Kurucularından İsmail Kıyak öğrencilerin yeteneklerinin orta öğretim ve lise düzeyinde belirlenmesinin çok önemli olduğunu belirtti. Ayrıca amaçlarının öğrencilerin teknolojinin gereksinimlerini erken yaşlarda kazanarak daha başarılı bir kariyere sahip olmalarını sağlamak olduğunu belirtti.





Daha Fazla Haber