Menderes’in can çekiştiğini gösteren son fotoğraflar

Doğa 20 Yürüyüş Grubu ile birlikte Menderes Yolu’nda yürüyen Çevreci Fazıl Çolak, Menderes Nehri’nin 5 noktasından kirliliğin boyutlarını gösteren fotoğraf çekti. “Koku ve pislikten mola veremedik” diyen Çolak, nehrin her noktasına pislik akıtıldığını söyledi.

Büyük Menderes Nehri’nin bazı noktalarında su değil, lağım suyu akıyor. Suyun belli yerlerinde her hangi bir canlının yaşaması mümkün değil. İlçe merkezi ile Çivril ve Çal’daki çok sayıda mahallenin kzanalizasyonu Büyük Menderes’e akıyor.
 
Ayrıca evsel, kimyasal ve fabrika atıkları da menderesi katlediyor. Çevreciler isyan ediyor ama değişen bir şey yok. Sorun ile valilik, ne kaymakamlıkla, ne Çevre Müdürlüğü hiç kimse ilgilenmiyor. Çevreciler ise sadece isyan edebiliyor, konuyu sık sık gündemde tutuyor.
 
Doğa20 Yürüyüş Grubu ile birlikte Menderes Yolu yürüyüşüne katılan çevreci ve doğa yüyürüşçüsü Fazıl Çolak, Menderes’in can çekiştiğini gösteren fotoğrafları paylaştı. Menderes’in 5 ayrı noktasından fotoğraf çeken Çolak, “ “Elimizden bir şey gelmiyor. Yetkililer kılını kıpırdatmıyor. Ayıptır, günahtır. Büyük Menderes’de büyük bir felaket yaşanıyor” dedi.
 
Daha Fazla Haber