Serviste kemer takmayan öğrenciye uyarı

Çivril jandarma ekipleri, sorumluluk bölgesinde bulunan okul servis araçlarını denetledi. Taşımalı eğitimle servisleri kullanan öğrencilere emniyet kemeri kullanımı anlatıldı.

Son günlerde yaşanan okul servisi kazalarının ardından jandarma ekipleri, sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren okul servis araçlarını denetlemelerini tüm hızıyla sürdürüyor.
 
Çivril İlçe Jandarma Komutanlığına bağlı Jandarma Trafik Timleri sorumluluk bölgesinde faaliyet gösteren okul servislerini durdurup kontrol ediyor. Ekipler, özellikle öğrencilerin okula giriş ve çıkış saatlerini dikkate alarak gerek taşımalı eğitim sisteminde faaliyet gösteren servis şoförlerini, gerekse özel okul servis araç şoförlerini düzenli bir şekilde, seyir halinde, yol güzergâhında durdurarak ve okul önlerinde bekledikleri sırada, sürekli kontrol altında tutuyor.
 
Yapılan denetimlerde, okul servis araç şoförlerine, özellikle emniyet kemeri kullanımı, öğrenciler ile birlikte başka yolcu taşınmaması, ayakta fazla yolcu-öğrenci taşınmaması, öğrenciler ile diyalog ve davranış şekilleri ile indirme bindirme kurallarına dikkat etmeleri hakkında bilgi verilirken, öğrencilere de emniyet kemeri kullanımı ve servis içinde nasıl hareket edilmesi gerektiği anlatıldı.
Jandarma trafik yetkilileri okullar kapanıncaya kadar, kontrollerin aralıksız devam edeceğini bildirdi. (Kaynak: Yeşil Çivril Gazetesi)
 
Daha Fazla Haber