Üçgen Çarşısı yıkılıyor

Yıllardan bu yana istenen verimin bir türlü alınamadığı, üzerine ber çok fikir üretilen ama hayata geçirilemeyen Üçgen Çarşısı depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkılacak. Belediye, mülk sahiplerine ‘iki ay içinde yıkın’ diye yazı gönderdi.

Denizli’nin dönemindeki en prestijli yapılarından olan ancak istenen verimin bir türlü alınamadığı Üçgen Çarısı’nın kaderi belli oldu. Denizlihaber.com’un haberine göre çarşı 2 ay içinde yıkılacak.
 
20 bin ketrekare alan üzerine kurulan, 3 blok ve 650 dükkandan oluşan çarşı için İmar ve Şehircilik İl Müdürlüğü test yapmış ve depreme dayanıksız raporu vermişti. Yapılan itirazlar da sonuç vermeyince top Denizli Büyükşehir Belediyesi’ne geçti.
 
Büyükşehir, 80’i yurtdışında ikamet eden 600 hak sahibine yazı göndererek binalarını kendi imkanlarıyla yıkmalarını istedi. Prosedür gereği, 2 aylık süre içinde hak sahipleri binayı yıkamazsa bu kez 1 ay daha ek süre verilecek ve Denizli Valiliği devreye girecek. Bu süre içinde de yıkım olmaz ise valilik binayı devletin imkanlarını kullanarak yıkacak.
 
Denizlihaber.com’den Seval Uysal Üçgen Çaryısı’nın kısa tarihini detaylı bir şekilde yazmıştı. O yazıya şuradan ulaşabilirsiniz.
 
Daha Fazla Haber