Tugay’da 57 asker gıdadan zehirlendi

Denizli 11’nci Komando Tugayı’nda vatani görevini yapan 57 asker gıda zehirlenmesi şüphesiyle Denizli’deki çeşitli hastanelere kaldırıldı. Sağlık Müdürlüğü, durumu ciddi olan 26’sının hastanelerde tedavisinin sürdüğünü, hayati tehlikelerinin bulunmadığını açıkladı.

Olay, akşam yemeği sonrası meydana geldi. Denizli Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan yazılı açıklama ile olayın detayları şöyle bildirildi:
“02.06.2018 tarihinde Denizli Tugay Komutanlığında; toplam 57 askerde gıda zehirlenmesi meydana gelmiştir. Bu askerlerin 5’i Denizli Devlet Hastanesine peyderpey gönderilmiş olup bu askerler zehirlenme olarak değerlendirilmemiştir. Akşam saat 19:00 da toplu olarak askerler Tugay revirine başvurmuştur. Askeriyenin araçları ile 17’si Denizli Devlet Hastanesi’ne gönderilmiş, 6’sı taburcu edilmiş, 11’i halen hastanede tedavi altındadır.
 
Olay daha sonra 112’nin bilgisi olduktan sonra 3 asker Pamukkale Üniversitesi Hastanesi’ne ve 3 asker de Servergazi Devlet Hastanesine gönderilmiştir. Daha sonra 6 asker daha Pamukkale Üniversitesi’ne sevk edildi. 23 asker şu anda Tugay revirinde tedavi altında olup gerekli görülenler sevk edilecektir. Askerlerimizin hayati tehlikeleri yoktur. Olayla ilgili İl Sağlık Müdürlüğümüzce gerekli işlemler başlatılmıştır.”
 
Daha Fazla Haber