Çınar’da kısa süreli gerginlik

24 Haziran Erken Genel Seçimleri ve Cumhurbaşkanlığı Seçimleri’ne sayılı günler kala Denizli’de tansiyon yükseldi.

24 Haziran seçimleri öncesi tansiyon yükseldi. 3 gündür Delikliçınar Meydanında stant açan İyi Parti ve Saadet Partisi’ne bugün Ak Parti de katıldı. Her üç parti de stantlarda tanıtımlarını yürütürken, Ak Parti’nin seçim şarkılarını yüksek sesle çalarak diğer partilerin sesini bastırdığı iddiası gerginliğe neden oldu.
 
İki partinin mensupları arasında başlayan sloganlı sözlü atışma bir anda gerginliği büyüttü. İyi Parti İl Başkanı Hasan Akgün’ün araya girdiği sözlü sataşmada gerginlik düşmeyince polis araya etten duvar ördü.
 
Yağmurun şiddetiyle sataşmanın şiddeti azalsa da, Emniyet müdürlerinin her iki partinin yöneticileriyle görüşmesinin ardından İyi Partililer parti binasına gitti. Çınar’da yaşanan kısa süreli gerginlik sağduyunun galip gelmesiyle önlendi.
 
Gerilimin ardından her iki partinin yöneticileri birbirini suçladı. İyi Parti İl Başkanı Hasan Akgün, Ak Partililerin kışkırtması olduğunu ileri sürerek, “3 gündür Delikliçınar Meydanı’nda kurdukları stantta vatandaşlarla buluşmayı sürdürdüklerini belirten Akgün, “Saadet Partililer de bizim hemen altımızda 3 gündür stantlarını açıyordu. Ancak, akşam saatlerinde AK Partili bir grup bizim ile Saadet Partisi arasında stant açtı. Biz sessiz sedasız çalışmamızı yürütürken, onlar seçim araçlarını çekip, parti müziklerini sonuna kadar açmışlar. Bizimkiler de parti aracını alana alınca bu kez de atışmalar başlamış. Yapılanı doğru bulmuyorum. AK Partili arkadaşların kışkırtması nedeniyle kısa süreli bir gerginlik oldu” dedi.
 
Ak Parti Merkezefendi İlçe Başkanı Ekrem Başer ise Denizlihaber.com’da yer alan habere göre; İyi Partililerin AK Parti standına saldırı düzenlediğini öne sürdü, iki parti yöneticilerin konuşup durum değerlendirmesi yapması ve polisin araya girmesiyle tüm parti üyelerinin dağıldığını ifade etti.
 
Daha Fazla Haber