Dijital hutbe vatandaşları şaşırttı

Pamukkale Kaymakamlığı, Ulu Cami’de sıradışı bir Cuma hutbesi düzenledi. Sigarayla Mücadeleyi evler, kıraathaneler ve okullardan sonra camilerde anlatmayı seçen proje yürütücüleri, bilgisayarlı sunumla ‘tütünle mücadeleyi’ anlattı

Pamukkale Kaymakamlığı Proje Ofisince; anaokulu ve ilkokullarda yürütülen “Tütün Bağımlılığı İle Mücadele Projesi” kapsamında Ulu Cami’de Cuma namazı sırasında sıradışı bir hutbe verildi.
 
9 Şubat Dünya Sigarayı Bırakma Günü’nde  cuma namazı öncesinde, İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele İl Koordinatörü Osman Verim tarafından Tütün Bağımlılığı ile ilgili bilgilendirme yapıldı.
 
Pamukkle Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklmada, vatandşların şaşkınlıklarını dile getirdiği belirtilirken, şöyle denildi:
“Devlet politikası haline gelen, insanlığımızın sağlığına ve ekonomisine büyük zarar veren bir meseleye, Diyanet İşleri Başkanlığımızın da kayıtsız kalmadığı, Pamukkale İmamları olarak da Bağımlılıklarla mücadele konusunda daha aktif şekilde mücadele etmeye başladıklarını; vatandaşlarımızı sadece camilerde değil  sokakta, kıraathanelerde her yerde her zaman  gerek dini konularda gerekse diğer konularda bilgilendirmeye devam edecekleri bildirildi.
 
Cuma namazı sonrasında vatandaşlarımızla görüşülmüş ve alınan görüşlerin birçoğunda; camilerde bu tarz sunumlara alışık olmadıklarını bu nedenle şaşırdıklarını ancak camilerde de bu konuların ele alınmasının çok yararlı olduğunu ve etkilendiklerini belirttiler.”

Daha Fazla Haber