Minibüste pişmek zorunda değilsiniz

Denizli Büyükşehir Belediyesi, bu yılın başında tüm toplu taşıma araçlarının klimalı olmasını zorunlu kıldı. Koca bir yaz geçti ama kliması olan minibüs şoförleri hala açmamakta direnenler var. Yolcular pişmesin diye kapılar açık yolculuk edenler bile var...

KLİMA ZORUNLU
Denizli ulaşımının çoğunluğunu sağlayan minibüslerde klima zorunluluğu bulunuyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin yönetmeliğine göre klimasız araçla yolcu taşımak yasak. Hal böyle olunca bütün minibüsler klimalı oldu.
 
AÇANA LAF YOK AMA...
Ancak minibüs kullanan birçok vatandaş hala sıcakta yolculuk etmek zorunda kalıyor. Yolcu yoğunluğu bulunan minibüs hatlarındaki minibüsçüler bu kurala riayet ederken, bazı hatlardaki minibüslerde çalışan klima bulmak hayli güç...
 
KAPI AÇIK SEYEHAT
Bu durum sosyal medyada, Denizli trafiği ile ilgili kurulan gruplarda zaman zaman tartışılıyor. Hatta paylaşılan fotoğraflarda, bazı hatlarda çalışan minibüsçülerin kapıyı açarak yolcu taşıdığı görülüyor.
 
CEZASI VAR
Halbuki, toplu taşıma araçlarında ortam sıcaklığı 25 derecenin üzerine çıktığında klima çalıştırılması zorunlu kılınıyor ve çalıştırmayan şoförlere 208 lira ceza uygulanıyor.
 
Daha Fazla Haber