3. Sayfa:
1'e 15 kazanç vaadine polis baskını: 1 tutuklu
Denizli Emniyet Müdürlüğü kaçakçılık ve Organize Suçlarla Şubesi ekipleri ocak ayında internet üzerinden nitelikli dolandırıcılık yapıldığını tespit ederek gerekli izinleri alıp takibe başladı.
 
NASIL DOLANDIRDILAR?
Reklam ajansı adı altında çalışan şebeke, 500 lira karşılığında kullanıcılarına 500 bin adet kod üretme görevi verdi. Eğer kullanıcı 500 bin kod üretebilirse 500 liranın 15 katı yani; 7 bin 500 lira kazanacaktı. Ancak sistem öyle bir ayarlandı ki bir kod üretmek neredeyse 5 dakika sürüyordu ve kullanıcının 500 bin kod üretmesi için yemek yemeyi, tuvalete gitmeyi ve hatta uyumayı bile unutması gerekiyordu. Kullanıcı belirtilen sürede 500 bin kodu üretemeyince de yatırılan 500 lira yanıyordu. Görevi güç bela yerine getirebilen ise engelleniyor ve sisteme ulaşamıyordu.
 
POLİS 6 AY TAKİP ETTİ
Polis, 6 aylık takibin sonucunda reklam ajansı olarak gösterilen işyerini bastı. İşyerinde sistemin çalışmasını sağlayan çok sayıda bilgisayar ile dijital aparatlar ele geçirildi. Şirketle bağlantısı olduğu tespit edilen 4 kişi gözaltına alındı, 1 kişi nitelikli dolandırıcılık suçundan tutuklandı.
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku