banner175
Büyükşehir'den 'Yerel Hayvan Koruma Görevlisi' eğitimi
Denizli Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı Denizli Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü işbirliğiyle 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında, "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" eğitimi düzenlendi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda düzenlenen seminere "Yerel Hayvan Koruma Görevlisi" olmak için eğitim almak isteyen çok sayıda hayvansever ve davetliler katıldı. 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında düzenlenen "Yerel Hayvan Koruma Gönüllüleri" seminerinde, Doğa Koruma ve Milli Parklar Denizli Şube Müdürlüğü’nden Veteriner Hekim Mehmet Ordu, İl Jandarma Çevre, Doğa ve Hayvanları Koruma Timi ve Arama Kurtarma Birimi’nden Ziyşan Alkan Yağız ve Denizli Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanları Barınma, Rehabilitasyon Merkezi ve Doğal Yaşam Parkı'ndan Veteriner Hekim Elvan Alkaya tarafından katılımcılara eğitim verildi.  Eğitim seminerinin ardından hayvan severlere sertifikaları verildi. Seminerde, 5199 sayılı Hayvanları Koruma Kanunu ve Uygulama Yönetmeliği, Ev ve Süs Hayvanlarının Korunmasına Dair Avrupa Sözleşmesi, sokak hayvanlarının sağlık, bakım ve beslenme, hasta hayvanların tanınması ve ilkyardım gibi konu başlıklarında eğitim verildi. 


Yerel Hayvan Koruma Gönüllüsü
 
Yerel hayvan koruma görevlileri; bölge ve mahallerindeki, öncelikle köpekler ve kediler olmak üzere, sahipsiz hayvanların bakımları, aşılarının yapılması, aşılı hayvanların markalanması ve kayıtlarının tutulmasının sağlanması, kısırlaştırılması, saldırgan olanların eğitilmesi ve sahiplendirilmelerinin yapılması için yerel yönetimler tarafından kurulan hayvan bakımevlerine gönderilmesi gibi yapılan tüm faaliyetleri yerel yönetimler ile eşgüdümlü olarak yaparlar.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Büyükşehir damızlık koç ve teke dağıtımı...
Denizli Büyükşehir Belediyesinin küçükbaş hayvancılık yapan üreticilerin sürülerinde kalite ve verimin...

Haberi Oku