Sağlık:
banner175
Anne sütü bebeği enfeksiyonlara karşı koruyor


Emzirmenin anne ile bebek arasındaki en değerli bağ olduğunu vurgulayan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Yavuz Selim Güler, bebeğin gelişimi ve büyümesi için emzirmenin katkısının çok fazla olduğunu söyledi. Özellikle ilk 6 ay bebeklerin sadece anne sütü ile beslenmeleri gerektiğini hatırlatan Uzm. Dr. Yavuz Selim Güler, bu 6 aylık süreçte anne sütünün bebeğin tüm ihtiyaçlarını karşıladığını ifade etti. Doğumdan sonra ilk haftanın çok önemli olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Yavuz Selim Güler, “İlk hafta anne sütünün içeriği farklıdır. İlk hafta anneden gelen bu süte kolostrum adı verilir. İçerisinde bebeği enfeksiyonlara karşı koruyucu maddeler içerir. Bebeğin en zayıf olduğu anlarda bu süt hayati önem taşımaktadır” vurgusu yaptı.

Anne sütü hem bedeni hem zihni besler

Uzm. Dr. Yavuz Selim Güler, anne sütünün içerdiği protein, enerji, yağ, karbonhidrat, enzimler, vitamin ve mineraller, hormonlar sayesinde bebekler için eşsiz bir besin olduğunu ve beyin ve sinir sistemi için gerekli doymamış yağ asitleri açısından zengin olduğunu belirtti. Anne sütüyle beslenen çocukların bağışıklığının güçlendiğini ve bebeklikte sık rastlanılan cilt problemleri olan pişik ve alerji sorununun daha az görüldüğünü ifade eden Uzm. Dr. Güler, bebeklerin bu şekilde daha huzurlu olduğunu ve rahat bir şekilde uykuya geçtiklerini dile getirdi.

Emzirmenin anneye de birçok faydasının olduğunu söyleyen Uzm. Dr. Yavuz Selim Güler, şu tavsiyelerde bulundu:

“Emzirmek anne ile bebek arasındaki bağı kuvvetlendirir. Doğum kilolarının verilmesinde de etkilidir. Anneyi birçok sağlık problemlerine karşı korur. Bunların içinde yumurtalık kanseri, göğüs kanseri, kemik erimesi gibi hastalıkları sıralayabiliriz. Sağlıklı bir emzirme ve süt kalitesi için de annenin bol sıvı tüketmesi ve dengeli bir şekilde beslenmesi uygun olur”

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Aort yırtılması ani ölüm getirebilir
 Geç tespit edilen aort hastalıkların hayati risk oluşturduğunu bildiren Op. Dr. İhsan Alur, tedavi edilmemiş...

Haberi Oku