3. Sayfa:
banner175
Avdan Termik santralinin yapımı durduruldu

Ak Parti Grup Başkanvekili Cahit Özkan, Milletvekilleri Şahin Tin, Nilgün Ök ve Ahmet Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ile İl Başkanı Necip Filiz’in katıldığı basın toplantısında Denizli’ye derin bir nefes aldıran karar açıklandı.

Ak Parti Grup Başkanvekili Özkan santralin sürecinin durdurulduğunu açıkladı, “Tavas Avdan’a bir firma tarafından düşünülen termik santralle ilgili bazı açıklamalarda bulunmak gereği istedik. Büyükşehir Belediye Başkanımızın Sayın Osman Zolan’ın da sıkı bir şekilde takip ettiği üzere, su havzalarının bulunduğu gelişim alanlarına yakın, yasal şartlarda yer alan zeytin alanlarına 3 kilometreden yakın olan, tarım sağlık ve ulaşım açısından yapılabilmesi mümkün değildi.

Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Osman Zolan, birileri daha sonradan fark ederken değil, ilk andan itibaren konunun takipçisidir. Biz de milletvekillerimizle beraber enerji, çevre ve tarım bakanlıkları ile sıkıntıyı gündeme getirdik. Salgın döneminde mekik diplomasisi ile termik santral projesi durdurulmuştur” dedi.

Konuyla ilgili konuşan Denizli Büşükşehir Başkanı Osman Zolan da, Denizli Büşükşehir Belediyesi'ne ÇED raporu ile ilgili görüşleri sorulduğunda sadece kendi görev alanlarında değil,  kentteki diğer kurumların görüşlerini de kapsayacak şekilde genel bir bakışla 16 maddeden oluşan bir itirazlarının söz konusu olduğunu söyledi.

ZOLAN: "BU MÜCADELEYİ ÇOK ŞÜKÜR VERDİK"
Başkan Zolan, santrale karşı bu güne kadar detaylı inceleme ve çalışmalarla bir mücadele verdiklerini ifade ederek, "Biz bu işlerin usulu ve hukuki anlamda yetki ve görev çerçevemizde yaptık. Yapmış olduğumuz itirazlara karşılık ilgili firmadan cevaplar geldi. Biz cevapları da cevaplıyoruz. Bizim bu şehirde duruşumuz belli. Sağlık ve çevre noktasında yürüyüşümüz de bellidir. Bizimle ilgili farklı değerledirmelere gidilmesini de tabi ki takdirlerine bırakıyoruz ama Büyükşehir olarak bu işi en ince noktasına kadar,en detaylı şekilde şu ana kadar da Grup Başkanvekilimiz Cahit Özkan ve diğer milletvekillerimizle birlikte sonuç almaya yönelik çalışmalarımızı yaptık. Söz söylemek çok önemli değil esas olan gayret etmektir. Bu mücadeleyi çok şükür verdik" diye konuştu.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Jolly Joker Denizli Açılıyor
Eğlence sektöründe Türkiye’nin önemli markalarından biri olan ve geçtiğimiz yıl Denizli’ye ‘merhaba’...

Haberi Oku