Buldan:
banner175
Buldan tekstiline Avrupa Birliği katkısı
Denizli’de düzenlenen Avrupa Birliği’ndeki Kırsal Bölgelerdeki Üniversitelerin Gelişimi ve İnovasyonu Çalıştayı’na katılan İngiltere’den Grampus Heritage Müdürü Martin David Clark, Larnaka Eğitim Enstitüsü’nden Aliki Papetta ve Panayiota Dimitreau ile Pamukkale Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden Prof. Dr. Hüseyin Kıran, Yrd. Doç. Dr. Ahmet Kanmaz ve Yrd. Doç. Dr. Hurşit Cem Salar Buldan Meslek Yüksekokulu'nu ziyaret etti.
Heyet öncelikle Moda Tasarım ve Giyim Üretim Teknolojisi Bölümü öğrencileri ile "Sürdürülebilir Tekstil" konusunu ele alan çalıştaya katıldı. Çalışmada moda tarihi konusunun giysi tasarımındaki etkisi bölüm öğrencilerinin de uygulamalı katılımı ile vurgulanarak; Osmanlı’dan günümüze kadar olan farklı renkteki özel tasarımlar hikayelendi, ayrıca görsel kayıtları alındı. Buldan’ın giysi tarihinin incelenmesinde önemli bir merkez olduğu, ayrıca ilçede dokuma sanatının özel bir yeri olması, doğal boyamacılığın uygulanabilirliği sürdürülebilir tekstiller konusunda yeni projelerin de temellerinin atılmasına vesile olacağı görüşüldü. Gerekli işbirlikleri için bölüm hocaları ve heyet arasında olumlu iletişimler kurularak; bu anlamdaki herhangi bir  ortak çalışmada Buldan Meslek Yüksekokulu Giyim Üretim Teknolojisi ve Moda Tasarım Programlarının öğretim elemanları ve öğrencilerinin gerekli desteği sağlayacağı belirtildi.            
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku