Buldan:
Ev yapımı yeşil enerji
Mehmet Küçük, enerji şirketinin bağ evine getireceği elektrik için 30 bin lira para istemesiyle dünyanın desteklediği yeşil enerjiye yöneldi. Rüzgar alan evinin elektrik ihtiyacını karşılamak için tornacı ve elektrikçi arkadaşları Eyüp Durnal ve Tevfik Uslu’nun yanına gitti.
 
Araştırmayı yapan üç arkadaş penvane, bisiklet jantı kayış ve Murat 131’e ait şarz dinomosu ile akü kullanarak rüzgar gülü yaptı. Rüzgar gülü ile buzdolabı, televizyon ve ampülleri kullanabilen Mehmet Küçük, “Rüzgar gülü, kuyruğu sayesinde rüzgar nereden eserse dönebiliyor ve kesintisiz elektrik sağlıyor, evimin tüm ihtiyacını bu yolla karşılayabiliyorum” dedi.
 
Rüzgar gülünde 3 metrelik pervane kullandıklarını ve maliyetin 2 bin 500 lira cevarında olduğunu söyleyen ustalardan Eyüp Durnal ise, ilk denemesini yaptıkları cihazı geliştireceklerini söyledi. (Editör: hüseyin Özenç)

 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Misafir Avatar
musa korkmaz 8 yıl önce

lutfen bnada imal edermiiniz tel 05462012418

Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku