Buldan:
banner175
Karaköy Kilimleri yeniden hayat bulacak
Buldan Belediyesi unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarını yeniden canlandırmak için harekete geçti. Türk Eğitim Vakfı Anadolu Lisesi Tarih Kulübü ile Buldan Belediyesi arasında imzalanan protokolle unutulmaya yüz tutmuş Karaköy Kilimi yeniden üretilmeye başlanacak.  
 
Belediye Başkanı Mustafa Şevik’in BELKÜM’deki makamında imzalanan protokole göre,   Sedat Serdaroğlu danışmanlığında TEV Anadolu Lisesi Tarih Kulübü tarafından kilim desen ve motiflerinin anlam ve kökenlerini araştıracak, diğer yörelerle karşılaştırmasını yaparak Karaköy Kilimlerinin envanterini çıkarılacak.
 
Protokol hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Mustafa Şevik, “İlçemizde unutulmaya yüz tutmuş el sanatlarımızı yeniden gündeme taşıyarak ilçe ekonomisine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bu konuda TEV Anadolu Lisesi Tarih Kulübü araştırmalarıyla bizlere destek olacak. Çalışmalar tamamlandığında, Belediye olarak Karaköy Mahallemizdeki eski üreticilere iplik temini sağlayacağız ve üretimin artmasına destek olacağız. Ayrıca, restorasyonu tamamlanarak turizme açılan ‘Dokumacılar Pazarı Sokağı’nda üretim ve satış yerleri oluşturularak tanıtımını üstleneceğiz” dedi.
 
 TEV Anadolu Lisesi Tarih Kulübü Danışmanı Sedat Serdaroğlu  ise “Tarih Kulübü olarak, milli kültürümüzün korunması ve gelecek kuşaklara aktarılması için çalışma başlattık. Buldan Belediyesi ile imzaladığımız protokol çerçevesinde de Buldan’ın unutulan el sanatlarından biri olan Karaköy Kilimini tanıtımını yapmak ve üretiminin yaygınlaştırılması için çalışacağız ” diye konuştu.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Buldan’da babasının kullandığı traktörden...
Buldan’a bağlı Doğanköy’de babasının kullandığı traktörden düşüp altında kalan 5 yaşındaki...

Haberi Oku