Çal Kısık Kanyonu'nu çöplüğe çevirenlere karşı haklı bir isyan
Hafta sonu gerçekleştirilen Sudan Koyun Geçirme Yarışlarını izlemek için ilçede konaklayan çevreci yurttaş Ali Yollu Facebook’ta, Kısık kanyonunun bu halini fotoğrafla paylaştı ve kirliliğine bu satırlarla isyan etti:
 
Kanyondaki bir bank çok güzel değil mi? Evet bence de güzel ve benim güzel insanım bu güzel bankta oturmuş, kanyonu seyretmiş ve sonrası fotoğrafta.
Pazar günkü ziyaretimizde Sadik Baydere, Datça'dan gelen konuklarımız Muzaffer Özgen ve Ekrem Ipek'le birlikte 3 büyük poşet şişe ve çöp topladık. Çok daha fazlası da kaldı tabii.
Kanyondan çöp toplayarak inerken ellerinde şişelerle çıkanlar vardı bizim çöp topladığımızı da gördüler, döndüklerinde elleri boştu.
Çöp toplama işini Sudan Koyun Geçirme etkinliğinde de yapmıştık. Bizi gören herkes "Şenlik sonunda görevliler toplar" dedi.
Biz atarız. Görevliler toplar.
Bir de "Doğaya karışır sözü var." Bu sözü söyleyenler de doğaya faydalı olduğunu iddia ediyor nedense. Güya gübre. Tamam karışır da ne zaman. Senden sonra gelen, ben senin çöpünü böyle görmek zorundamıyım?
Yazıyoruz, anlatıyoruz, gerekçeleri ile izah ediyoruz.
Sonuç ELDE VAR SIFIR.
Fotoğraf: Ekrem Ipek / Kanyon fotoğrafı: Denizli Kültür ve Turizm Müdürlüğü
 
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Akcan’dan Zolan’a teşekkür
DENİZLİ’nin Çal ilçesinin Sazak ile Sakızcılar arasındaki 12 kilometrelik yolun genişletme çalışması...

Haberi Oku