Çameli:
banner175
Çameli'de Düver ev kül oldu
Çameli Gazetesi’nde yer alan habere göre bugün saatlerinde Akpınar Mahallesi Nara Mevkiinde bulunan Sarıkavaklı merhum Süleyman Öz'e ait kullanılmayan "düver ev" henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangında kül oldu.
 
Çevredeki vatandaşların ihbarı ile Denizli Büyükşehir Belediyesi Kirazlıyayla İtfaiye ekiplerinin müdahalesiyle ormana sıçramadan söndürüldü. (Haber: ÇAMELİ GAZETESİ)
 
DÜVER EV NEDİR?
 
Akishaber.com’da yer alan bir yazıda Düver ev şöyle anlatılıyor:
Yörük Türkmen Yurtlarında Düver ve Taş Evler Yaşamın Vazgeçilmez Evleri İdi. Yapımı Fazla Zaman Almayan ve Kullanışlı Olan Düver Evlerde Tek Oda, Odanın Ön Kısmında Ocaklık Denen Bacalar Yer Alırdı. Soba Kullanılmaz Bacalarda Yakılan Odunlar Sayesinde Isınılırdı. Ekmek ve Yemekler Odun Ateşinde Bacalarda Pişilirdi. Gaz Lambalarının Olmadığı Zamanlarda Yatana Kadar Yakılan Odun Ateşinin Işığı Odayı Aydınlatırdı. Zemin Genelde Toprak Ya da Tahta Olurdu. İç Bölmedeki Bir Köşe Banyo Olarak Ayrılırdı. Tuvaletler 25-30 metre Uzaklıkta Bahçede Yer Alırdı. Ön Girişleri Şimdi Balkon Dediğimiz Alana Köşk veya Ayazlık Denirdi. Yazın Oturmaya ve Yatma İçin de Kullanılan Bu Alan; Kışlık Sebze ve Meyve Kurutulması İçin Kullanılırdı. Düver Evin Yapımında Kullanılan Duvar Niteliğindeki Ağaç Araları Soğuktan, Yılan ve Çıyandan Korunmak İçin Samanlı Çamur İle Sıvanırdı. Çatılardaki Örtü Kiremit Yerine Yırtma Tahtalar İle Kaplanırdı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Günlerce aranan Barış Özbek’in cansız...
Çameli’de 1 Şubat günü otobüsten inip kaybolan, günlerce uzman ekipler ve vatandaşlar tarafından aranan...

Haberi Oku