Çivril:
banner175
Çivril Belediyesi, elektriğini güneşten üretecek
Çivril Belediyesi’nin Karabedirler Mahallesi’nde 20 dekar alan üzerinde başlattığı güneş enerjisi santrali ocak ayında devreye girecek. 3 bin 738 panelden oluşacak bu proje ile 890 KWE elektrik üretilecek ve Çivril Belediyesi’nin ihtiyacı karşılanacak, fazla elektrik dağıtımcı şirkete satılacak.
 
4,5 milyon liraya malolacak tesis yıllık ortalama 600 bin lira gelir sağlayacak. Bölgenin güneş enerjisini elektrik enerjisine dönüştürmek için çok uygun bir konumda olduğunu bu proje ile Belediyenin kendi elektrik ihtiyacını karşılanmasını düşündüklerini belirten Çivril Belediye Başkanı Gürcan Güven,  “Güneş enerjisi çevreci ve maliyeti düşük bir sistemdir. Bizde bundan yararlanarak böyle bir proje yapmak için kolları sıvadık ve en kısa zamanda santralimizi faaliyete geçireceğiz.  Yapımı biten  ve devam eden projelerle inşallah şehrimizin çehresini değiştiriyoruz ve değiştirmeye de devam edeceğiz. Karabedirler Mahallesi sınırları içine yaptığımız GES projesi de bunlardan biri” dedi.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Çivril’de akaryakıt fiyatı protestosu
Denizli’nin Çivril ilçesinde üreticiler ve minibüsçü esnafı mazot fiyatlarını ve girdi maliyetlerinin...

Haberi Oku