DTO ile Ekonomi:
banner175
Almanya'da Denizli rüzgarı esiyor

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Almanya programının ikinci gününde, beraberinde Denizli Valisi Ali Fuat Atik, TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi ve Denizli Milletvekili Şahin Tin, Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören ve DTO Meclis Üyesi Öztürk Taştan ile, Köln Başkonsolosu Turhan Kaya'yı ziyaret etti; Avrupa'daki gurbetçiler ile iş birliğini, ayrıca Denizli’den Almanya'ya ihracatı artırmanın yollarını istişare etti. Başkonsolos Kaya’nın Denizli’nin kafilesiyle Anuga Fuarı’na damga vurduğunu söyleyip tebrik ettiği Başkan Erdoğan, ziyaretiyle ilgili olarak “Köln Başkonsolosumuz sayın Turhan Kaya'ya iş insanlarımıza, Almanya'daki işlerinde bürokrasinin azaltılmasında yardımcı olduğu için teşekkür ettik. Onlar, bizlerin buradaki eli, gözü, kulağı; en büyük yardımcımız ve en önemli rehberimiz” dedi.

AVRUPA’DAKİ EN BÜYÜK TÜRK FABRİKASI EGETÜRK’Ü İNCELEDİLER

Başkan Erdoğan daha sonra Avrupa’daki en büyük Türk fabrikası Egetürk Wurst- Und Fleıschwaren­Fabrıkatıon Gmbh & Co. Kg entegre et ürünleri tesisini inceledi. Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi Denizli Milletvekili Şahin Tin’in de eşlik ettiği Başkan Erdoğan ile beraberindekiler, şirketin Genel Müdürü Ahmet Eden tarafından ağırlandı. DTO üyesi iş insanlarından oluşan heyet, Genel Müdür Eden'den Avrupa gıda pazarının yanı sıra günde 100 ton sucuk üreten tesisleri ile çalışma sistemleri hakkında bilgi aldı. Yıllık cirosu 170 milyon euroyu bulan Egetürk, 130'u üretimde 200 çalışanıyla haftada 10 ton da pastırma üretiyor. Özel bir havalandırma sistemi, ürünleri ve çalışanlarıyla tüm fabrikayı virüslere ve bakterilere karşı koruyor. Genel Müdür Eden, Denizli’yi oldukça iyi organize olmuş bir şekilde Anuga Gıda ve İçecek Fuarı ile işletmelerinde görmekten duyduğu memnuniyeti dile getirdi ve böyle örnek bir tabloyu oluşturduğu için Başkan Erdoğan’ı tebrik etti.

BAŞKAN ERDOĞAN: DİĞER HOROZLAR KENDİ ÇÖPLÜĞÜNDE, DENİZLİ HOROZU İSE DÜNYANIN HER YERİNDE ÖTER!

Başkan Erdoğan da Genel Müdür Eden’e, ziyaretinin sonunda günün anısına bir Denizli Horozu biblosu hediye ederek teşekkür etti. Ayrıca, Ege’nin uluslararası üne kavuşmuş bir markası olan Egetürk’ün Denizli’ye de yatırım yapmasının kendilerini son derece mutlu edeceğini belirterek, “Yeni tesisleriyle daha da büyümesini temenni ettiğimiz bu dev markayı en kısa zamanda şehrimizde de görmek isteriz. Bizlere örnek tesislerinizin kapılarını açmanız ve tüm çalışanlarınızla kafilemize gösterdiğiniz samimiyet, sıcaklığınız ve yakın ilginizden dolayı da teşekkür ederiz. ‘Diğer horozlar kendi çöplüğünde, Denizli horozu ise dünyanın her yerinde öter!’ diyerek, her baktığınızda Denizli’mizi ve örnek girişimcilerimizi hatırlamanız, güzellikle anmanız dileğiyle bu hediyemizi size takdim ediyoruz” diye konuştu.

MÜSİAD’IN KUZEY REN VESTFALYA (NRV) BAŞKANI İLE DE GÖRÜŞTÜLER

DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Kuzey Ren Vestfalya (NRV) Başkanı Bahattin Yılmaz'la da bir araya geldi. Başkan Erdoğan’a Milletvekili Tin ile Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Genel Sekreteri Okan Özoğlu, eşlik etti. Erdoğan, ziyaret sonrası “Sayın Yılmaz’a Denizli'mizi anlattık. Gurbetçilerimiz, Almanya'daki iş insanlarımız ile iki ülke arasındaki ticari ilişkinin artırılması ve iş birliği yapabileceğimiz alanlar üzerine istişarede bulunduk” açıklamasını yaptı.

ÖRNEK TÜRK YATIRIMCI ARTAR KARDEŞLERİN ALTIN GIDA ÖDÜLLÜ TESİSİNİ GEZDİLER

Bu arada, Anuga 2021 Gıda ve İçecek Fuarı ve bir dizi işletmede teknik inceleme gezisi için Almanya'da bulunan Denizli Ticaret Odası’nın (DTO) üyelerinden oluşan kafile, Türk yatırımcılar Algin ve Anil Artar kardeşlerin uluslararası markası, tamamen otomatik bir sistemle çalışan, Altın Gıda Ödüllü Artar Brot GmbH ekmek fabrikasını da ziyaret etti. Örnek yatırımı yerinde görüp inceledi. Sahiplerinden kalite yönetim sistemleri, işletmeleri ile sektörleri hakkında bilgi aldı.

BAŞKAN ERDOĞAN, İLGİ VE DESTEKLERİNDEN DOLAYI TEŞEKKÜR ETTİ

Öte yandan, Denizli Ticaret Odası’nın gıda ve içecek sektöründeki üyelerinden oluşan kafile, Anuga 2021 Gıda ve İçecek Fuarı'na katılmak üzere gittiği Almanya'nın Köln şehrinde, Denizli Valisi Ali Fuat Atik, Denizli Milletvekili Şahin Tin, Türkiye’nin Köln Başkonsolosu Turhan Kaya, Düsseldorf Ticaret Ataşeleri Anıl Gürtuna Kaya ve İrem Ekmekçi, Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası (TD-IHK) Genel Sekreteri Okan Özoğlu ve Avrupa Denizlililer Derneği Başkanı Ali İnceören'in de iştirak ettiği akşam yemeğinde, Avrupa’daki Türk Alman iş insanlarıyla da bir araya geldi. Başkan Erdoğan, kısa bir teşekkür konuşması yaptı ve “Başta Almanya’daki birbirinden kıymetli temsilcilerimize misafirperverliklerinden dolayı, sonra da burada da bizlere eşlik eden ve desteğini esirgemeyen çok değerli Denizli protokolümüz ile Denizli Ticaret Odamızın saygıdeğer üyelerine, ilgi ve katkıları için tek tek teşekkür ederim. Birlikte daha güçlü olduğumuzu ve durduğumuzu, bu organizasyonda bir kez daha gösterdik. Beraberliğimiz daim olsun. Denizli’miz ve hemşehrilerimizin yurt dışında da en iyi şekilde temsil edilmesi, uluslararası pazarlardan hak ettiğini alması için verdiğimiz mücadeleyi el birliğiyle dünyanın dört bir yanında kesintisiz sürdüreceğiz” dedi.

MİLLETVEKİLİ TİN, DTO BAŞKANI ERDOĞAN’I ÇABASI VE BAŞARISINDAN DOLAYI KUTLADI

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Üyesi ve Denizli Milletvekili Şahin Tin ise “Biz de firmalarımızı destekleyerek ticaretimizin gücüne güç katan Denizli Ticaret Odamıza, Uğur Erdoğan Başkanımız ile beraberindeki DTO heyetinde yer alan iş insanlarımıza, gayretleri için teşekkür ediyoruz. Bir kez daha gördük ki Denizli’miz tek yumruk halinde; her alanda başarıyı yakalamaya kararlı. Bizler de sizlerin her platformda yanındayız” dedi.

banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku