DTO ile Ekonomi:
banner175
Denizli'nin elektrikli otomobili Karaman, evine döndü
Çameli MTAL, bu yıl ilk kez liselerin yer aldığı Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları’nda finallere kalmanın heyecanını, projelerini hayata geçirmekte büyük destekleri bulunan DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan ile paylaştı. Başkan Erdoğan, teşekkür ziyaretinde bulunan Karaman elektrikli otomobil takımıyla birlikte Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Müdürü Kürşat Yellice, Denizli İl Milli Eğitim Mesleki Eğitim Şube Müdürü Mahmut Gürhan ve Denizli İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’yi ağırlayıp, tebrik etti.  
 
OKUL MÜDÜRÜ YELLİCE: ARACIMIZ, ÇOK BEĞENİLDİ
 
Müdür Yellice, Teknofest’te araçlarının büyük beğeni topladığını belirtti; Başkan Erdoğan’a desteklerinden dolayı teşekkür etti. Yellice, “Projemizi, Çameli Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü ile hazırladık. Karaman elektrikli otomobilini, ilçemizin ulusal ve yerel çapta marka değerine katkı sunmak, öğrencilerimizin teorikteki bilgilerini pratiğe dönüştürmek ve ülke ekonomisine katkı sağlamak amacıyla hazırladık. Otomobilimizin yazılım ve donanımını Hayri Dev Kültür Merkezi’ndeki Millet Kıraathanesi’nde; tasarımını ise Çameli Belediyesi tarafından tahsis edilen demir atölyesinde gerçekleştirdik. İlçemizdeki kısıtlı imkanlara rağmen öğrencilerimizin ve proje ekibimizin yoğun gayretleri sonrasında, liseler arası elektrikli otomobil yarışmasında, Denizli’den ön elemeyi geçen tek takım olduk. TEKNOFEST’te de ilçemizi ve ilimizi temsil etmeye hak kazandık. Baykar Savunma Teknik Müdürü ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, TÜBİTAK Başkanı Hasan Mandal ile Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, büyük emek vererek hazırladığımız Karaman’ı, çok beğendiklerini ifade etti. Ayrıca saatte 75 km hızla, aracımız diğer araçları çok çok geride bıraktı. Bu, bizler için büyük bir gurur oldu. Bu gururu yaşamamızda en büyük emeklerden biri de Denizli Ticaret Odamız ile Başkanımız Uğur Erdoğan’a aittir; teşekkür ederiz. Onların destekleriyle otomobilimizi hayata geçirebildik. Tüm zorlu kontrol ve testlerini geçerek, final yarışlarına katıldık. Böyle bir başarı, bizleri çok mutlu etti. Bu başarıyı, kendilerine ve sponsorlarımıza armağan etmeye geldik” dedi.
 
İL MÜDÜRÜ EKİCİ DE TEBRİK ETTİ
 
Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nin Karaman Elektrikli Otomobil ile Denizli’yi başarıyla temsil ettiğini söyleyen İl Milli Eğitim Müdürü Ekici de Başkan Erdoğan’ın desteği sayesinde araçlarının yol aldığını ve bu örnek başarıyı yakaladığını vurguladı; teşekkür etti. Ekici, “TEKNOFEST’te bu yıl ilk kez liseler de yer aldı. Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisemiz, Denizli’yi en iyi şekilde temsil edip, finallere katılmaya hak kazandı. Başarılarının devamını diliyorum. Nasıl ki Türkiye’miz TOGG’u üretiyor, Denizli’miz de el birliğiyle Karaman’ımızı üretti; tüm Türkiye’ye örnek oldu. Denizli Ticaret Odamız ile bilgi ve yeteneğe önem veren ve destekleyen Başkanımız Uğur Erdoğan’a da teşekkür ediyorum. Onların sayesinde bu başarıya ulaştık. Takımımızı kutluyor, sponsorlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: GELECEK, ELEKTRİKLİ OTOMOBİLLERİN DEVRİ OLACAK
 
Çameli’de üretilip TEKNOFEST’teki yarışlara katılma başvurusu kabul edilen Karaman Elektrikli Otomobili’nin önemine değinen DTO Başkanı Uğur Erdoğan ise geleceğin elektrikli otomobillerin devri olacağına dikkat çekti. Denizli Ticaret Odası, Milli Eğitim Müdürlüğü ve Çameli MTAL’nin de elektrikli otomobili Karaman’la, bu anlamda tarihteki yerini aldığını söyledi. Başkan Erdoğan, “Nitekim; bunu gören devletimiz elektrikli otomobilimiz TOGG’u hazırlıyor. Karaman da bizim, Denizli’mizin TOGG’udur. Liseli gençlerimizin geleceğin teknolojisinden uzak kalmayıp elektrikli otomobil tasarlaması, çok yerinde bir karardır. Onlar, bizim umudumuz. Denizli’mizde Teknik Tekstile Dönüşüm Projemizle şehrimizin, sanayimizin, sanayicimizin, sektörlerimizin ufkunu açmaya, onları ve şehrimizi geleceğe hazırlamaya çalışıyoruz. Son teknoloji makinalar ve ilk kez verilen eğitimlerle yeni iş kolları oluşmasının önünü açıyoruz. Bunların arasında uçak, helikopter, hızlı tren, drone ve otomobillerin aksamlarının üretilmesi de var. Bu ürünlerin yenilikçi numuneleri, bizim Organize Sanayi Bölgesi’ndeki merkezimizde üretilebilecek. Aksamlarından önce prototip de olsa kendi elektrikli otomobilimizi üretmiş olmamız ve uluslararası bir yarışta başarıyla temsil edilmemiz, iyi bir başlangıçtır. İnanıyorum ki, bu başarının devamı da gelecektir ve hem de katlanarak artacaktır. Bu takım, başarılarıyla Denizli’mizin adını daha çok duyuracaktır. O nedenle, Çameli ilçemizde projelendirilerek, kısıtlı imkanlarla üretilen Karaman’ın, TEKNOFEST’te finallere kalması büyük başarıdır. Ben projede görev alan öğrencilerimiz başta olmak üzere öğretmenlerimiz, idarecilerimiz ve projeye inanıp destek veren üyelerimiz ile sponsorlarımıza çok teşekkür ediyorum.” dedi. 
 
BAŞKAN ERDOĞAN, KARAMAN’I ORTAYA ÇIKARAN EKİBİ KUTLADI
 
Başkan Erdoğan, Çameli MTAL Müdürü Kürşat Yellice başkanlığındaki Karaman isimli elektrikli otomobil ekibinde yer alan Takım Kaptanı Zerrin Batmaz, Danışman Öğretmen Davut Akyol ile öğrenciler Ufuk Gümüş, Ezgi Akkan, İsa Erdem Durmuş, Rana Uğuzhan, Necla Özlem Öztürk, Emre Gümüş, Hayri Biçe, İrem Sarıçay, Mervenur Akşit, Ahmet Devrim Kaya, Ahmet Arif Arslan, Buğracan Akyol, Gamze Yıldırım, Ümran Kıroğlu ve Mehmet Köse’yi başarılarından dolayı tebrik etti ve başarılarının artarak devamını diledi. Çameli MTAL’nin adına Okul Müdürü Kürşat Yellice’ye, teşekkür belgesi verdi. Öğrenciler ile öğretmenlerini de birer hediye ile uğurladı.
 
Başkan Erdoğan, günün anısına Karaman’ın pilotunun kullandığı kaskı da imzaladı. Daha sonra da pilot koltuğuna oturdu; yanında da İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici vardı.
 
Etrafta meraklı gözlerle olan biteni izleyen farklı yaş gruplarından vatandaşlar, elektrikli otomobil Karaman’a büyük ilgi gösterdi. Araç, tüm gün DTO’nun önünde sergilendi.
 
TEKNOFEST 2021 ULUSLARARASI EFFİCİENCY CHALLENGE ELEKTRİKLİ ARAÇ YARIŞLARI NEDİR?
 
Uluslararası Efficiency Challenge Elektrikli Araç Yarışları, Kocaeli'deki Körfez Yarış Pisti'nde yapıldı. Yarışlara, Türkiye'nin birçok ilinden lise düzeyinde 36, üniversite düzeyinde ise 65 takım katıldı. Yarışmaya başvuran lise düzeyindeki takımlardan 21'i, yarış heyetinin testlerini geçtikten sonra piste çıkmaya hak kazandı. Bunlardan biri de Çameli Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (MTAL)’nin Denizli Ticaret Odası (DTO) tarafından desteklenen elektrikli otomobili Karaman idi.
 
DTO’NUN DESTEKLEDİĞİ DENİZLİ’NİN KARAMAN’I ARAÇLARIN EN BÜYÜK, EN GÜÇLÜ, EN SAĞLAM VE EN HIZLISI OLDU
 
Yarışlarda, lise düzeyinde 36, üniversite düzeyinde ise 65 takım vardı… Testleri geçebilen lise düzeyindeki 21 takım, yarış pistine çıkmaya hak kazandı.
Karaman, 2 ayda üretildi. Menzili 170 km. Saatte 130 km hız yapabiliyor. Kilometrede 4 kuruş yakıyor. Pistin çok virajlı olmasından dolayı katıldığı yarışta saatte 75 km hız yapmak zorunda kalan Karaman, Liseler Arası Elektrikli Araç Yarışlarının en hızlı aracı oldu. Verimlilik yarışında 64 araba arasından tüm rapor süreçlerini, zorlu testleri ve teknik kontrolleri geçerek ilk 15'e girdi.
Karaman, yarışlara katılan hiçbir arabaya yapılmayan zorlu testlerde 17 senelik yarış tarihinin en büyük, en güçlü, en sağlam ve en hızlı aracı oldu. 21-26 Eylül’de İstanbul Atatürk Havalimanı’nda gerçekleştirilecek TEKNOFEST’te sergilenecek.

 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku