DTO ile Ekonomi:
banner175
DTO, 5 ayda 330 sayısal takograf verdi
DTO Meclisi üyeleri, Ekim Ayı Olağan Toplantısı için Meclis Başkanı Salih Sarıkaya başkanlığında bir araya geldi.
 
TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİ’Nİ UNUTMADI
Sözlerine “Kahraman ordumuz, 2011 yılından bu yana devam eden iç savaştan dolayı Suriye’nin kuzeyinde ülkemizin güvenliğini tehdit eder mahiyette oluşturulan terör koridorunu kalıcı hale getirmeye dönük girişimleri bertaraf etmek üzere, 9 Ekim’de harekete geçti. Barış Pınarı Harekâtı’nı başlatan Türk Silahlı Kuvvetlerimize, milletimizin verdiği destek, Cumhurbaşkanımız’ın sergilediği kararlı tutum, etkisini kısa zamanda gösterdi; ülkemiz aleyhine oynanan oyunu bozdu. Allah, kutsal vatanımızı ve milletimizi, tüm şer odaklarının kötü emellerinden korusun.” temennisiyle başlayan Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, konuşmasının devamında, ekonomideki son bir aylık verileri değerlendirdi ve oda faaliyetleri ile gelecek günlere dair planlamalarını anlattı.
Eylül sonu itibariyle, Denizli ihracatının, ilk 9 ayda 2 Milyar 389 Milyon 806 Bin Dolar’a ulaştığını söyleyen Başkan Erdoğan, en fazla ihracatın, 313 Milyon 126 Bin Dolar ile İngiltere’ye yapıldığını, onu da 257 Milyon 867 Bin Dolar ile Almanya’nın, Almanya’yı da 193 Milyon 213 Bin Dolar ile ABD’nin izlediğini dile getirdi. Başkan Erdoğan, “Eylül ayında en fazla ihracat sırasıyla, toplam ihracatımızda %33,7 payla yer alan hazır giyim ve konfeksiyonda 804 Milyon 675 Bin Dolar, %15,2 payla elektrik ve elektronikte 362 Milyon 77 Bin Dolar, %13,1 payla demir ve demir dışı metallerde 313 Milyon 875 Bin Dolar olarak gerçekleşti. İthalat ise, ocak-ağustos döneminde, 2018’in aynı dönemine göre %27,7 azalarak, 1 Milyon 62 Bin 528 Dolar’a geriledi.” dedi.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİ’DEN TPE’YE 1301 BAŞVURU OLDU”
Konuşmasında, Ocak-Eylül döneminde, Denizli’den Türk Patent Enstitüsü (TPE)’ne, 1.047’si marka, 195’i endüstriyel tasarım, 32’si faydalı model, 27’si de patent olmak üzere 1.301 adet başvuru yapıldığını da aktaran Başkan Erdoğan, Meclis üyeleriyle yapı istatistiklerini de paylaştı. Erdoğan, “Denizli’mizdeki belediyeler tarafından, Ocak-Eylül arasında, 6.531’i mesken, 622’si işyeri olmak üzere 7.153 bağımsız birim için 861 adet inşaat yapı ruhsatı; 5.003’ü mesken, 682’si ise işyeri olmak üzere 5.685 adet bağımsız birim için 848 adet yapı kullanma izin belgesi verildi.” diye konuştu.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “DENİZLİMİZDE, BU YIL 43 YABANCI FİRMA DAHA KURULDU”
Eylül ayı sonu itibariyle DTO’ya kayıtlı firma sayısının 17.597’ye yükseldiğini dile getiren Başkan Erdoğan, “Odamıza, ilk 9 aylık dönemde 939 firma daha kaydını yaptırdı. Ocak-Eylül döneminde en çok firma kaydı yapılan ilk 5 faaliyet dalı ise, 53 firma ile ikamet amaçlı binaların inşaatı, 25 firma ile elektrik enerjisi üretimi, 12 firma ile bakkal ve marketlerde yapılan perakende ticaret, 11 firma ile pamuklu dokuma kumaş imalatı ve 10 firma ile de otomobiller ve hafif motorlu taşıtlar perakende ticareti şeklinde sıralandı. 9 aylık dönemde ayrıca kayıtlarımıza 43 yabancı ortaklı firma daha girdi. Eylül ayı sonu itibariyle, odamıza kayıtlı yabancı sermayeli firma sayısı 175. Bunlar arasında İngiltere, Almanya, İtalya, Fransa, Hollanda, Rusya Federasyonu, ABD, Çin, Japonya, İran, Kanada, Güney Afrika, İsveç ve Portekiz gibi ülkeler de yer alıyor.” dedi.
 
BAŞKAN ERDOĞAN: “DTO, 5 AYDA 330 TANE SAYISAL TAKOGRAF BELGESİ VERDİ”
Meclis üyelerine sunumunda, mayıs ayından itibaren Denizli’de DTO tarafından da verilmeye başlanan sayısal takograf için 5 ayda 330 adet belge düzenlediklerini duyuran Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, “9 aylık dönemde, çeşitli kişi ve kurumlardan odamıza 4.593 adet yazılı talep geldi. 466 adet K türü yetki belgesi, 195 adet iş makinesi tescil işlemi, 142 adet kapasite raporu, 18 adet ekspertiz raporu ile 5 adet de sigorta acentesi belgesi tanzim ve imza edildi” diyerek, sözlerini tamamladı.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Başkan Erdoğan, üyelerine gidiyor ve dinliyor
Denizli Ticaret Odası (DTO) Başkanı Uğur Erdoğan, üyelerini iş yerlerinde ziyaret ederek dinliyor; sektörlerini...

Haberi Oku