Eğitim:
banner175
23 yaş üstü zihinsel engelli ve otistiklere ücretsiz özel eğitim verecekler
YENİMEDYADER
Denizli'de kısa bir süre önce kurulan Umuda Çağrı Merkezi isimli özel eğitim kurumu, Milli Eğitim İl Müdürlüğü ve Halk Eğitim Müdürlüğü ile birlikte önemli bir protokolün altına imza attı. Kurum, Denizli’deki 23 yaş üstü zihinsel engelli ve otistiklerin eğitimlerini üstlendi. İsteyen her aile 23 yaş üstü zihinsel engelli ve otistik çocuğu için Umuda Çağrı Merkezi’nde hiçbir ücret ödemeden eğitim hizmeti alacak.
 
DENİZLİ ÖNEMLİ BİR SEVİYEDE
Denizli’de uzun bir süredir otizmli ya da zihinsel engelli olarak hayata gelen çocukların eğitimleri, bu maksatla kurulmuş ‘özel eğitim’ kurumları tarafından gerçekleştiriliyor. Çocuk ve ergenlere yönelik eğitimlerde Denizli diğer illere göre önemli bir seviyeye ulaştı. Ancak kentte çeşitli gerekçelerle bu eğitimlerden yararlanamamış 23 yaş üzeri çok sayıda otistik ve zihinsel engelli bulunuyor.  Ancak Denizli’de 23 yaş üstü eğitim ihtiyacı bulunan otistik ve zihinsel engelli sayısı bilinmiyor.
 
BU EKSİĞİ TESPİT EDİNCE KOLLARI SIVADILAR
Kendileri gibi gerek özel teşebbüs gerekse kamu tarafından kurulan ve özel eğitime muhtaç çocukların eğitimlerini gerçekleştiren eğitim kurumların 23 yaş ve üstü hastalara bu eğitimi vermediğine dikkat çeken Umuda Çağrı Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Arif Cen, “Bizler hem engeli vatandaşlarımız hem de onların ailelerinin yükünü almak adına bir projeye imza atmak istedik. Dileriz bu proje ile otistik ve zihinsel engelli çocukların ailelerine bir nebze de olsa katkı veririz” diye konuştu.
 
MİLLİ EĞİTİM PERSONELİ DE KATILACAK
Eğitim çalışmaları Umuda Çağrı Merkezi’nde gerçekleştirilecek. Bu amaçla kurulan özel eğitim kurumunun uzman eğitimcilerinin yanı sıra ihtiyaç olan derslerde Milli Eğitim ve Halk Eğitim Müdürlüğü kadrosunda görevli özel eğitim sertifikasına sahip öğretmenler de kullanılacak.
 
İSTEYEN TÜM AİLELER YARARLANACAK
Proje kapsamında öğrenci sınırlaması yok. Keza önemli projeyle Denizli’de ikamet eden 23 yaş üstü tüm otistik ve zihinsel engellilerin eğitimi hedefleniyor.  Eğitimler iki kademede gerçekleştirilecek. İlk kademe toplam 120 saatten oluşuyor. Eğitime karşılık verip gelişme gösteren öğrencilerin aileleri ‘devam’ kararı alırsa ikinci kademe eğitimden faydalanabilecekler. İkinci kademe eğitim toplam 180 saatten oluşuyor.
 
ONLAR TOPLUMUN BİR GERÇEĞİ
Engelli vatandaşların bu toplumun bir gerçeği olduğunun herkes tarafından kabul edilmeye başlandığına dikkat çeken Cen,  “Geçmiş yıllarda yaşadığımız sıkıntılar, toplumsal bilincin artması ile bir nebze olsun azalmaya başladı” dedi.
 
MERKEZ HEM EĞİTİYOR HEM ÖĞRETİYOR
Kurdukları özel eğitim merkezinin çocuk ve ergenlere yönelik özel eğitimin yanı sıra, rehberlik ve danışmanlık hizmetleri de verdiğinin altını çizen Arif Cen, bunun yanı sıra özel eğitim alanında çalışmakta olan uzman ve öğretmenlere de sertifika verdiklerini dile getirdi. Kurumun müdürlüğünü ise Arif Cen'in eğitimci olan eşi Fatma Cen yapıyor.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku