Eğitim:
banner175
Beyaz Bayrak ve Beslenme Dostu Okullara belge
Tören, Necla-Ergün Abalıoğlu Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde düzenlendi. Burada konuşan Vali Karahan, “Okullar artık toplum hayatında insanların, çocukların ve öğrencilerin uzun saatler vakit geçirdikleri yerler. Maalesef çocuklarımızın okul dışında serbestçe gidebilecekleri alanlar nerdeyse hiç kalmadı. Ne mahalle kaldı ne sokak kaldı. Biraz da eti senin kemiği benim kültüründen kurtulamadığımız sorumluluğu öğretmenlere okula bıraktığımız bir kültür var.  Böyle olunca da sorumluluğumuz biraz daha artıyor. Denizli örnek bir şehrimiz. Gezdiğimiz okullarda da onu görüyoruz. Gerçekten okullarımız tertipli düzenli temizliği de iç açıcı. Öğrencilerimizin çok rahatlıkla barınabildiği bir yer. Bu da tabi ki okul idaresinin öğretmenlerin ve öğrencilerin dikkatiyle olan gelişmeler. Hepinizi tebrik ediyorum. Rakamlar yüzde yüz artacak ama önemli olan bu standartları devamlı tutabilmek ve okul dışındaki hayatlarında da çocuklarımızın bu kriterlere uygun hayat tarzının devamını sağlayabilmek. Bunu bir alışkanlık bir vazgeçilmez hayat şartı olarak görebilmektir. Her ne kadar biz temizlik imandandır desek de demek ki bu konuda da bir sıkıntı var. Bunu da işlevselleştirmek gerekiyor. Eğitim adı üstünde eğmekten geliyor biraz da eğelemekten, törpülemekten geliyor. Onun için bu konuda ısrarla yapmak gerekiyor, vazgeçmemek ısrar etmek ve tabi ki örnek olmak gerekiyor. Hepinizi tebrik ediyor hayırlı ramazanlar diliyorum” dedi.
 
 
“Beslenme Dostu Okul Projesi” ile okullarda sağlıklı beslenme ve hareketli yaşam konularında duyarlılığın artırılması ve bu konuda yapılan iyi uygulamaların desteklenmesi ile okul sağlığının daha iyi düzeylere çıkartılması hedefleniyor.
 
 
Son verilen sertifikalarla beraber Denizli’deki toplam 795 eğitim kurumunun yüzde 63’ü, yani 499 okul Beyaz Bayrak Sertifikası ve yüzde 16’sı yani 129 okul Beslenme Dostu Okul Sertifikasına sahip.
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku