Eğitim:
banner175
Büyükşehir'den sınav kaygısı ve başarısı semineri
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Çocuk Meclisi, TEOG'a girecek Neriman Osman Akça Ortaöğretim Okulu 8. Sınıf öğrencilerine yönelik "Sınav kaygısı ve sınav başarısı" konulu seminer düzenlendi. Çatalçeşme Oda Tiyatrosunda NLP Uzmanı Barış Balcı ve Uzman Psikolog Halil Sagat tarafından gerçekleştirilen seminerde, öğrencilere sınav öncesi ve sınav anında yapmaları gereken konular hakkında bilgiler verildi. TEOG'a girecek 8. Sınıf öğrencilerinin dikkat etmeleri gereken konuları tek tek anlatan Balcı, çocukların özellikle kendilerine güvenmeleri ve inanmaları konusunda cesaretlendirilmeleri gerektiğini belirtti.
 
Aşırı kaygıya dikkat
 
Uzman Psikolog Halil Sağat ise belirli aralıklar çerçevesinde kaygının normal olduğunu belirterek, "Sınav anında ya da sınava giderken 'acaba başarabilir miyim, ailemin yüzüne nasıl bakarım' gibi aşırı düşünceler bedensel anlamda da çok yoğun kaygıya girmenize neden olur. Bu ve benzeri davranışlar yoğun kaygının getirdiği olumsuzluktur. Yaptığımız işe karşı motive olmak istiyorsak optimal düzey diye ifade ettiğimiz yani sınırlı düzeyde kaygı hissetmek zorundayız. Bunun yanında olumsuz düşünceler de sizi negatif yönde etkiler" dedi. 
 
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku