Eğitim:
banner175
Doğa Koleji'nin servis araçlarına tam not
Okulların açılmasıyla birlikte sıkı bir denetimden geçen Doğa Koleji servis araçları, güvenlik, bakım, hizmet kalitesi ve risk analizinden başarıyla geçerek tam not aldı. Türkiye’nin en büyük okul zinciri olan Doğa Koleji akademik alandaki eğitim öğretim kalitesinin yanı sıra, hizmet verdiği okul taşımacılığıyla da başarısını tescilledi. Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle “Velilerimiz, profesyonel bir ekip tarafından titizlikle yönettiğimiz servis taşımacılığı kalitemizden hiçbir şekilde endişe duymasınlar” dedi.
 
Kurulduğu günden itibaren dünya standartlarındaki eğitim teknolojileri, akademik ve sportif başarıları, konsept okulları, uluslararası vizyonuyla Türk eğitim sistemine pek çok ilki getiren Doğa Koleji, öğrenci taşımacılığı faaliyetlerinde de ilkleri gerçekleştirmeye devam ediyor. Okul Taşımacılığında standartların üzerinde hizmet vermeyi ilke edinen Doğa Koleji öğrenci servislerinde güvenlik ve kalite birinci sırada yer alıyor. Okuldaki öğrenci taşımacılığı “MEB Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği" çerçevesinde yapılıyor. Ayrıca, servis araçlarıyla yapılan öğrenci taşımacılığında sorun yaşanmaması için okul yöneticileri tarafından da denetimler sıkı tutuluyor.
 
Servisler sıkı takipte
Teknolojik üstünlüğü olan araçlarla gelişen son teknolojiyi  kullanarak hizmet veren Doğa Koleji,  2700 adet servis araç filosuna sahip. Servislerde 2700 hostes hizmet veriyor. Aynı zamanda 500 tane öğretmen servisi ve 7 bin 500 öğretmenin de ulaşımı sağlanıyor.
Bu yılki eğitim-öğretim döneminde toplam 48 bin 400 öğrencinin ulaşımını konforlu bir şekilde sağladıklarını belirten Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, “Velilerimiz, profesyonel bir ekip tarafından titizlikle yönettiğimiz servis taşımacılığı kalitemizden hiçbir şekilde endişe duymasınlar” dedi.
Lüle, yönetmelik tarafından belirlenen tüm nitelik ve donanımlara sahip olan servis araçlarında, araç içi takip sistemleri sayesinde, öğrencilerin servise binip binmediğini kontrol ettiklerini de kaydetti. Kayıt cihazındaki GPS ve GPRS modülü vasıtasıyla öğrencilerin hangi lokasyonda indiği takip ediliyor. Aynı zamanda servisin fazla yolcu alıp almadığı görülebiliyor.
 
Şoför eğitimi şart
Hizmet içi eğitimlerle çalışanlarının bilgi ve becerilerini artırmayı amaçlayan Doğa Koleji’nde servis şoförleri de düzenli olarak eğitimlere tabii tutuluyor. Servis şoförleri, Şoför Eğitim Sertifikası, Toplu Taşım Aracı Kullanım Belgesi ve Güzergâh Kullanım İzin Belgesi'yle yola çıkabiliyor. Yönetmeliğe göre 20 yaşını doldurmuş, en az ilkokul mezunu, 3 yıllık E sınıfı veya 5 yıllık B sınıfı sürücü belgesi bulunan, son 5 yıl içinde ölümlü trafik kazalarına karışmayan, alkollü araç kullanma ve hız kurallarını ihlal nedeniyle sürücü belgesi birden fazla kez geri alınmayanlar servis şoförü oluyor. Servis sürücülerinin ayrıca “Okul Taşımacılığı Sürücü Mesleki Yeterlilik Belgesi’’ne sahip olmaları da gerekli.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku