Eğitim:
banner175
Eğitim İçin El Ele Projesi 10 yaşında
Denizli Büyükşehir Belediyesinin uzun yıllardır başarıyla sürdürdüğü ve tamamen gönüllülük esasına dayalı olarak gerçekleştirilen “Eğitim için El Ele” projesi kapsamında 10. yıl buluşması gerçekleştirildi. Üniversiteye hazırlanan öğrencilere ücretsiz kurs vermek amacıyla Kent Konseyi Gençlik Meclisi tarafından başlatılan Eğitim İçin El Ele projesinin 10. yıl buluşma programı North Point otelde yapıldı. Programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz ve projeye katkı sağlayan gönüllü eğitmenler katıldı. Gençlik Meclisi Başkanı Yılmaz, bugüne kadar 4 bin dolayında gencin projeden yararlandığını, 350 gönüllü eğitmenin de Eğitim İçin El Ele de yer aldığını kaydederek, desteklerinden dolayı Başkan Osman Zolan'a teşekkür etti.
 
"Proje insana çok önemli donanımlar kazandırıyor"
 
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan ise, Eğitim İçin El Ele projesinin bugüne kadar olduğu gibi ilk gün ki heyecanla devam edeceğini söyledi. Başkan Zolan, ”Bu projemiz içinde çok güzel unsurlar var. Birincisi dayanışma... Gönüllülük, insana dokunma ve birebir temas. Bu proje neden 10 yıl aralıksız ve aynı şekilde devam etti? Çünkü gönülden yapılıyor, insana dokunuluyor ve gerçekten ihtiyaç olan bir iş, gönüllülük esası ile yerine getiriliyor. Buradan eğitim alan arkadaşlarımız üniversiteyi kazanıp eğitmenleri gibi aynı konuma geldiğinde eğitmen görevini üstleniyor. Proje sosyal sorumluluk anlamında insana çok önemli donanımlar kazandırıyor. Ben 10 yıl önce başlayan ve bugüne kadar süren bu yürüyüşte emek veren katkı sağlayan herkese çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Proje güçlenerek devam edecek
 
Başkan Zolan, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Projemizin güçlenerek ve kapsamını genişleterek devam etmesini istiyorum. Eğitim İçin El Ele projesi ile eğitim alıp üniversiteyi kazanan gençlerimizi de tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Bu arkadaşlarımız da mutlaka çevrelerine ve kendinden sonra gelenlere faydalı olacak. Benim bundan hiç şüphem yok. Burada bulunan gençlik sorumluluğu zaten üzerine almış. Bundan sonra size ne sorumluluk verilirse verilsin eminim ki bu işi en iyi yapacak ve üstesinden geleceksiniz."
 
"En iyisi olmaya çalışın"
 
Üniversiteyi kazanan gençlerin güzel bir eğitim öğretim yılı geçirmesini temenni eden Başkan Osman Zolan, "Tabi üniversiteyi kazanmak tek başına yeterli değil. Üniversiteyi kazanmak yeni bir yola adım atmak demektir. Ama o yol yürümek için gayret gerektirir. Nerede okursanız okuyun, hangi branşta eğitim alırsanız alın en iyisi olmaya çalışın. Esas iş üniversiteyi kazandıktan sonra başlıyor. Tabi üniversiteden mezun olan eğitmen kardeşlerimiz, sizlere de çok teşekkür ediyorum. Başka yerlerde değerlendirebilecek olduğunuz vaktinizi sizden sonra gelen kardeşlerinize ayırdınız” dedi.
 
Eğitim İçin El Ele projesi nedir?
 
Denizli Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi, 10 yıl önce hayata geçirdiği Eğitim İçin El Ele projesi ile üniversite sınavlarına hazırlanan gençlere ücretsiz kurs imkanı sunmaya başladı. Proje kapsamında üniversitenin çeşitli fakültelerinde mezun olma aşamasına gelen gönüllü öğretmen adayları üniversite sınavlarına hazırlanan öğrencilerle tecrübelerini paylaşarak, ücretsiz kurs veriyor. Kurslar Denizli Büyükşehir Belediyesi bünyesindeki Atalar Bilgi Evi ve Kurs Merkezi'nde oluşturulan sınıflarda veriliyor.
 
banner209
Anahtar Kelimeler
Misafir Avatar
İsim
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

DOSTEK koleji öğrencilerine spor semineri
Denizli Organize Sanayi Bölgesi Teknik Koleji Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi (DOSTEK) öğrencileri, Amatör...

Haberi Oku